Győzelem a Nyíregyháza ellen!

2021-09-29 19:00
Pekár László és Feczesin Róbert góljaival 2-0-ra megnyertük a Nyíregyháza elleni találkozót.

Vasas FC - Nyíregyháza Spartacus FC 2-0 (1-0)
Merkantil Bank Liga
10. forduló
2021. szeptember 29., szerda 17:00
Illovszky Rudolf Stadion
988 néző

játékvezető: Pintér Csaba (asszisztensek: Király Krisztián és Horváth Zoltán)

VASAS FC: Jova - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Pekár (Terbe, 90.), Márkvárt (Hidi M, 54.) - Hinora, Bobál (Feczesin, 62.), Radó (Rétyi, 62.)
vezetőedző: Kuttor Attila

Nyíregyháza Spartacus FC: Fejér - Kilyén, Szokol, Jánvári, Galambos (Márkus, 46.) - Sigér (Nemes, 46.), Paku - Csörgő (Pócsik, 46.), Vass (Szabó, 46.), Gresó - Zamostny (Novák, 80.)
vezetőedző: Szergej Pacaj

gólszerző: Pekár (8.), Feczesin (83.)

sárga lap: Sigér (18.), ill. Zamostny (49.), Kilyén (53.), Paku (78.)

Kuttor Attila vezetőedző a győri összeállításhoz képest két helyen változtatott: Pátkai helyén Pekár, míg Feczesin helyett Bobál kezdett. Trénerünk a Jova - Szivacski, Otigba, Iyinbor, Silye - Berecz, Pekár, Márkvárt - Hinora, Bobál, Radó tizenegyet küldte pályára a Nyíregyháza ellen, a cserepadon Uram, Szilágyi Z., Litauszki, Feczesin, Hidi M, Kapornai, Pátkai, Rétyi, Terbe, Szilágyi Sz. és Balajti várakoztak.

Hiányzók is akadtak a mai mérkőzésen. Korábbi sérült vagy betegséggel bajlódó játékosaink közül Birtalan Botond és Szatmári Lóránd már csatlakoztak a csapatedzésekhez, illetve Vida Máté is bekapcsolódott a közös munkába, ám egyikőjük sem került be a mai keretbe. Bonifert Máté combhajlító izma és Viczián Ádám bokája továbbra is problémás, mindkét játékosunk fizikoterápiás kezeléseken vesz részt, rehabilitációjuk zajlik, a szakmai stáb őket sem tudta nevezni a Nyíregyháza elleni összecsapásra. Fiataljaink közül is voltak hiányzók: Sztojka Dominik, Molnár Zsombor és Farkas Botond az U19-es Eb-selejtezőre készülő válogatott keret programján szerepelnek.

Szergej Pacaj vezetőedző a Fejér - Kilyén, Szokol, Jánvári, Galambos - Sigér, Paku - Csörgő, Vass, Gresó - Zamostny összeállítású csapatot küldte pályára, csereként Menczeles, Nemes, Szabó, Novák, Márkus, Hamed, Pócsik és Banyoi vártak bevetésre. 

Amellett, hogy világszerte ma ünnepeljük a Szív Napját, Rixer Géza holnap lesz 61 esztendős, a stadion szurkolói tapssal köszöntötték a Vasas korábbi labdarúgóját, a kezdőrúgást pedig a szintén születésnapos Somlai János végezte el. Isten éltesse az ünnepelteket!

Ellenfelünk nem kezdte rosszul az idei bajnokságot, az eddig lejátszott 9 forduló alatt 18 pontot gyűjtöttek be, mellyel egészen ma délutánig a tabella 3. helyén szerepeltek, csupán egyetlen ponttal előttünk. A nyitó fordulóban augusztus elején hazai pályán győzték le 3-2-re a Dorogi FC-t, majd a második fordulóban Tiszakécskén nyertek 4-1-re. Mi pedig a mai találkozót nem kezdtük rosszul: Márkvárt lövése még nem volt eredményes, Pekár László góljával azonban már a 8. percben előnyhöz jutottunk. Számos további helyzet is adódott az első félidőben, ám találat már nem született, a szünetig maradt az 1-0. A második játékrészben a cserék jól szálltak be a játékba, Feczesin Róbert pedig növelni tudta csapatunk előnyét. A Vasas-Nyíregyháza összecsapás végeredménye 2-0 lett, a megszerzett 3 pont pedig a tabellára nézve kifejezetten értékes. A Nyíregyháza elleni összecsapás részletes tudósítása az alábbi linken olvasható: VASAS FC - NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC

A ma esti Vasas-Nyíregyháza bajnoki találkozót az M4 Sport élőben közvetítette, a találkozót felvételről a Médiaklikk felületén lehet visszanézni. Folytatás október 3-án, vasárnap 17 órától, a Merkantil Bank Liga 11. fordulójában a Békéscsaba 1912 Előre ellen, Békéscsabán lépünk pályára. Köszönjük, hogy szurkolóink ezúttal is szeretett csapatuk mellett döntöttek, vasárnap is szeretettel várunk minden Vasas-szurkolót a Kórház utcai stadionba! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!