Győzelem a KFC Komárno ellen

2021-06-30 19:00
Radó András találatával megszereztük a felkészülési időszak második győzelmét.

Vasas FC - KFC Komárno 1-0 (0-0)
felkészülési mérkőzés
2021. június 30., szerda 17:00
Fáy utcai sportcentrum, füves edzőpálya
250 néző

játékvezető: Oláh Gábor (asszisztensek: Kovács Gábor, Becséri Gergely)

Vasas FC:
- első félidő: Jova - Terbe, Litauszki (Kiss-Szemán, 21.), Szilágyi Z., Silye - Márkvárt, Farkas B. (Szilágyi Sz., 24.), Pátkai (C) - Hinora (Varga, 24.), Balajti (Szalai, 24.), Pekár
- második félidő: Uram - Szivacski, Viczián (Bonifert, 65.), Otigba, Kalmár (Viczián, 66.) - Berecz, Szatmári (Birtalan, 65.), Hidi M. - Sztojka (Józsa, 65.), Radó (Puska, 65.), Rétyi (Farkas G., 65.)
vezetőedző: Kuttor Attila

KFC Komárno: Breda - Martin, Domonkos (C), Tóth G., Goran - Michal H., Patrik, Varga P. - Simon, Michal P., Spak (cserék: Leckési, Surnovsky, Györgyi, Szőcs, Hornyák, Rumansky, Druga, Juhász, Pastorek, Szetei, Orság)
vezetőedző: Radványi Miklós

gólszerző: Radó (63.)

sárga lapok: Márkvárt (2.)

A nyári felkészülési időszak harmadik hetébe léptünk, csapatunk a héten két edzőmérkőzéssel hangol a 2021/22-es évi Merkantil Bank Liga küzdelmeire. Szombaton a BVSC elleni 5-1-es győzelemmel indítottuk a felkészülési találkozók sorozatát, ma délután viszont nemzetközi mérkőzést játszottunk a szlovák másodosztály középmezőnyében végző KFC Komárno együttesével. A felvidéki csapatot  a Fáy utcai sportcentrum füves edzőpályáján fogadtuk a programra kilátogató 250 szurkoló előtt.

A BVSC elleni találkozóhoz hasonlóan ma is bő kerettel készültünk, a Vasas Kubala Akadémiáról - Puska Péter és Farkas Gábor személyében - újabb két fiatal csatlakozott a programokhoz, azonban hiányzók is akadnak: Feczesin Róbert és Csató Martin rehabilitációját tölti (Köböl Krisztián rehabilitációja befejeződött), Kapornai Bertalan térdét pedig a mai napon megműtötték (játékosunk állapotáról későbbi cikkünkben részletesen beszámolunk).

A kezdő sípszó után a vendégek előtt adódott az első lehetőség, Márkvárt Dávid korai sárga lapja után szabadrúgáshoz jutott a Komárom, de Horodnik Michal labdája csak a felső lécen csattant. A 4. percben Hinora Kristóf lövése érkezett válaszul: Terbe Botond jobb oldali beadását középpályásunk 16 méterről csavarta kapura, de Breda a léc alól tolta ki a játékszert. Két perccel később Pekár vezette a labdát a Komárno középpályáján, majd 22 méterről jobbal lőtt, de a vendégek hálóőre magabiztosan hárított. Egyelőre kimaradtak a helyzetek..

A 15. percben Litauszki Róbert Tóth Gáborral ütközött. A szerencsétlen mozdulat súlyos sérüléssel végződött, védőnk szárkapocscsont törést szenvedett. Robi felépülése hosszú folyamat lesz, kitartást, teljes felépülést és gyors visszatérést kívánunk!

A 28. és a 41. percben Varga Donát előtt adódott lehetőség: a fiatal játékos először 17 méterről, kevéssel lőtt a jobb alsó sarok mellé, második 8 méteres lövését pedig bravúrral védte Breda. 

Az 56. percben a Komárno juthatott volna előnyhöz: Surnovsky csent el egy labdát a tizenhatosunknál, 10 méteres lövése a bal alsó sarok mellé ment. 5 perccel később Berecz Zsomborral szemben történt szabálytalanság, a megítélt büntetőt Radó András magabiztosan a bal alsó sarokba helyezte (1-0)! 

Nem sokkal a gólszerzést követően Kalmár Olivér is megsérült, játékosunk vizsgálata zajlik, állapotáról később adunk tájékoztatást.

A 72. percben tovább növelhettük volna előnyünket: Berecz kapott labdát Boniferttől, majd 16 méterről megcélozta a jobb alsó sarkot, de Breda biztosan hárított. 10 perccel később Farkas Gábor jobb oldali beadását Birtalan a rövid saroknál megcsúsztatta, de a kapu fölé szállt a labda.

A Komárom elleni mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható.

Kuttor Attila, vezetőedző:

- A felkészülés harmadik hetében járunk, egy újabb megfeszített hét közepén vagyunk. Folyamatosan kemény munkát végzünk, már reggel együtt volt a csapat, hiszen ma délelőtt is edzettünk. A Komárom elleni mérkőzés több szempontból is hasznos volt. Egy nemzetközi találkozó szakmailag mindig tud újat nyújtani, hiszen az ellenfél ilyenkor egészen más futballkultúrából érkezik, az új impulzus pedig nagyszerűen illett a felkészülési programunkba. A találkozón 29 játékos volt keretben, mindannyian pályára léptek, ami rendkívül fontos a játékosok meccsterhelésének szempontjából. A csapatban ma is sok fiatal jutott szerephez, ráadásul újabb két tehetséges akadémista mutatkozott be egy nemzetközi ellenféllel szemben, Puska Péterrel és Farkas Gáborral együtt összesen tíz akadémista volt a keretben, ez pedig a klubfilozófiánk egyik fontos eleme.

A mai találkozó után csapatunkból Berecz Zsombor értékelt:

- A meccs előtt kitűzött célnak megfelelő volt a mai mérkőzés, próbáltuk gyakorolni azt a szisztémat, amit a stáb kért tőlünk. Voltak hibák, ki fogjuk javítani azokat, de győzni tudtunk, és bár most ezt nem jegyzik, mégis a siker önbizalmat tud adni. Voltak a mérkőzésnek pozitívumai, ebből kell építkeznünk.

Szurkolóinknak köszönjük, hogy a hétközi időpont és a fülledt időjárás ellenére kilátogattak a Fáy utcába és a helyszínről buzdították csapatunkat. Szombaton folytatás a Honvéd ellen. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!