Győzelem a DVSC ellen

2022-07-09 11:49
Ötödik felkészülési mérkőzésünkön a Debrecent fogadtuk, Bobál Gergely fejesgóljával 1-0-ra nyertünk hazai pályán.

Vasas FC - DVSC 1-0 (1-0)
felkészülési mérkőzés
2022. július 09., szombat 10:00
Fáy utcai Sportcentrum
zárt kapuk

játékvezető: Takács Tamás (asszisztensek: Medovarszki János és Csatári Tibor)

Vasas FC: Jova (Uram, 71.) - Szilágyi Z., Litauszki (Kapornai, 77.), Baráth, Deutsch – Sztojka (Faragó, 77.), Pátkai (Márkvárt, 77.), Vida (Hidi M, 71.) – Géresi (Pekár, 71.), Bobál (Szalai, 77.), Cipf (Szilágy Sz., 71.)
vezetőedző: Kuttor Attila

DVSC: Gróf (Hrabina, 46.) – Baranyai (Sipos, 46.), Dreskovic, Deslandes (Silva, 46.), Manrique (Ferenczi, 10.) – Baráth P. (Bódi, 46.), Dzsudzsák (Varga, 46.) – Farkas T. (Szécsi, 19.), Kundrák (Bévárdi, 46.), Sós (Babunski, 46.) – Rácz B. (Major, 46.)
vezetőedző: Joao Janeiro

gólszerző: Bobál (25.)

sárga lap: Cipf (9.)

Csapatunk ötödik nyári felkészülési találkozója a Fáy utcai Sportcentrumban került megrendezésre ma délelőtt. Kuttor Attila vezetőedző ezúttal a Jova - Szilágyi Z., Litauszki, Baráth, Deutsch - Sztojka, Pátkai, Vida - Géresi, Bobál, Cipf összeállítású kezdő tizenegyet küldte ki a gyepre. Uram, Márkvárt, Hidi M, Pekár, Kapornai, Szilágyi Sz. és Szalai a cserepadról vártak bevetésre. Ellenfelünknél Joao Janeiro vezetőedző a Gróf – Baranyai, Dreskovic, Deslandes, Manrique – Baráth P., Dzsudzsák – Farkas T., Kundrák, Sós – Rácz B. tizenegyet nevezte ellenünk, a DVSC-nél csereként Hrabina, Erdélyi, Sipos, Charleston, Ferenczi, Varga, Bódi, Szécsi, Babunski, Bévárdi és Major ültek a kispadon.

A kezdés után nagy elánnal estek egymásnak a csapatok, így sérülés és ápolás miatt már a 10. percben cserére kényszerült a DVSC: Manrique vérző fejjel hagyta el a pályát, Ferenczi érkezett a helyére. Ezután is nagyon parázs volt a mérkőzés hangulata, folyamatos mezőnyjáték nem tudott kialakulni, rengeteg szabálytalanság volt mindkét oldalon. A 18. percben szintén állt a játék, miután Farkast sérülése után a pályán kellett ápolni és ismét cserélt a Loki: Szécsi érkezett a pályára. Egy perccel később egy pontrúgást követően Baráth révén közel jártunk a vezetés megszerzéséhez, azonban a lövését blokkolták a védők.

Az első félidő felénél ivószünetet rendelt el Takács Tamás játékvezető. A folytatás után - Vida jobb oldalról elvégzett szabadrúgása után - Bobál középen mindenkit megelőzve, védhetetlenül fejelt Gróf kapujába (1-0). Az idei nyári felkészülési időszakban már négy találatnál járó támadónk könnyen megduplázhatta volna előnyünket, ám Cipf remek elfutása és centerezése után Bobál a jobb kapufa mellé lőtt. Az első játékrész végén már nem forogtak veszélyben a kapuk, így 1-0-s vezetéssel mentünk szünetre.

Csapatunk változatlan felállásban kezdte a második játékrészt, míg ellenfelünk nyolc helyen változtatott. Ekkor már a labdabirtoklások és a párharcok domináltak. Sokáig mezőnyben folyt a játék, majd az idő múlásával a DVSC játékosai többnyire pontrúgásokból, valamint az első félidőhöz hasonlóan ezúttal is a széleken próbáltak veszélyeztetni. Előbb az 53. percben Ferenczi beadását követően Szécsi fejesét Jova védte magabiztosan, majd a 61. percben Bódi szabadrúgását a középen érkező Varga lőtte fölé, a 66. percben pedig szintén Bódi veszélyeztett, 30 méterről elvégzett szabadrúgását kapusunk tolta szögletre. Öt perccel később vezetőedzőnk négy helyen változtatott: Uram, Szilágyi Sz., Hidi M és Pekár érkezett a hátralévő időre, rajtuk kívül még Szalai, Márkvárt, Kapornai és Faragó is lehetőséget kapott, így a Debrecen elleni győzelem során összesen 8 fiatal játékosunk lépett pályára.

A találkozó részletes tudósítása az alábbi linken olvasható: VASAS FC - DVSC

Folytatás 17 órától: Telkiben a Maccabi Netanya FC ellen lépünk pályára, zárt kapuk mögött. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!