Döntetlen az NB I ezüstérmes csapata ellen

2022-06-25 19:00
Idei első felkészülési mérkőzésünkön Bobál duplájával 2-2 lett a Kisvárda elleni találkozó végeredménye.

Vasas FC - Kisvárda Master Good 2-2 (0-0)
felkészülési mérkőzés
2022. június 25., szombat 17:00
BVSC Utánpótlás Labdarúgó Centrum
zárt kapuk

játékvezető: Ducsai József (asszisztensek: Szert Balázs és Varga Gábor)

Vasas FC: Dombó (Uram, 46.) - Hidi M (Szivacski, 46.), Otigba (Litauszki, 46.), Baráth (Szilágyi Z., 46.) - Márkvárt (Pátkai, 30., Bobál, 60.), Berecz (Sztojka, 46.), Géresi (Pekár, 30., Vida, 60.), Szilágyi Sz. (Hinora, 46.) - Cipf, Novothny (Szalai, 30., Faragó, 60.), Radó
vezetőedző: Kuttor Attila

Kisvárda Master Good: Hindrich - Hej (Bíró, 75.), Szőr (Králik, 61.), Rubus (Szimovics, 61.), Peteleu (Leoni, 46.) - Karabeljov (Makowski, 46.), Zlicsics (Melnik, 46.) - Asani (Navrátil, 46.), Ötvös (Heles, 75.), Czérna (Camaj, 46.) - Mesanovic (Nagy M. K., 46.)
vezetőedző: Erős Gábor

gólszerzők: Bobál (81., 85.), illetve Camaj (52.), Makowski (83.)

sárga lap: Litauszki (71.), Szilágyi Z. (86.)

Csapatunk egy hete kezdte meg a közös munkát, a hat hetesre tervezett nyári felkészülési időszak első mérkőzésén az előző idény ezüstérmes csapata, a Kisvárda Master Good ellen játszottunk a BVSC Tatai úti sporttelepén - zárt kapuk mögött.

A 2022-23-as szezon első felkészülési mérkőzésére 25 játékost nevezett Kuttor Attila vezetőedző. A Kisvárda elleni keretből enyhébb betegség miatt hiányzott Kapornai Bertalan, illetve Jova Levente, Feczesin Róbert és Silye Erik pedig korábbi sérülésük miatt nem léptek pályára ma délután. Terbe Botond, Horváth Kornél és Kiss-Szemán Péter pihenőnapot kaptak a szakmai stábtól, Szatmári Lóránd és Balajti Ádám pedig továbbra is kereten kívül edzenek.

A kezdőcsapatban ezúttal a Dombó - Hidi M, Otigba, Baráth - Márkvárt, Berecz, Géresi, Szilágyi Sz. - Cipf, Novothny, Radó tizenegy kapott lehetőséget, ellenfelünk a Hindrich - Hej, Szőr, Rubus, Peteleu - Karabeljov, Zlicsics - Asani, Ötvös, Czérna - Mesanovic kezdővel állt föl. Nálunk Uram, Molnár Zs., Szivacski, Szilágyi Z., Litauszki, Ihrig-F., Pátkai, Faragó, Vida, Hinora, Sztojka, Bobál, Pekár, Zimonyi és Szalai vártak bevetésre, míg a Kisvárda együttesénél Hotra, Bíró, Králik, Szimovics, Leoni, Melnik, Makowski, Camaj, Navrátil, Nagy-Mihály K. és Heles játékára csereként számított Erős Gábor vezetőedző.

Ducsai József játékvezető sípszava után ellenfelünk lépett fel kezdeményezőbben. A 4. percben Czérna próbálkozása kerülte el a kapunkat, pár perccel később Asani szabadrúgását húzta le könnyedén Dombó. A 10. perc után átvettük az irányitást, ami helyzetekben is megmutatkozott: előbb Cipf szögletét követően Szilágyi Sz. fejelt a kapu fölé, míg Radó lövése a kapufán csattant. Válaszul az első negyedóra végén Czérna is a kapufát találta el, majd Czérna újabb lövését blokkolta Hidi, utána egy beadást követően Mesanovic a bal felső sarok irányába csúsztatott.

A félidő feléhez érkezve többnyire mezőnyben, kiegyenlített játék folyt a pályán, igazán veszélyes helyzetekig azonban egyik csapat sem jutott el. A nagy hőségre való tekintettel a 30. percben ivószünetet rendelt el a játékvezető, majd Novothny, Géresi és Márkvárt helyett Szalai, Pekár és Pátkai lépett pályára.

Öt perccel később Cipf indította Szalait, aki a labdát háttal a kapunak készítette le lövésre Pekárnak, azonban középpályásunk mellé célzott - ez volt az első játékrész utolsó izgalmas momentuma, mielőtt - szakadó esőben - pihenőre vonultak a csapatok. 

A szünetben mindkét vezetőedző változtatott, nálunk Litauszki, Szivacski, Hinora, Ihrig-F., Sztojka, Szilágyi Z. és Uram kapott lehetőséget. Hét perccel később Melnyik ment el a jobb szélen, középre adása után Camaj öt méterről a kapuba lőtt (0-1). Egy óra játék után Vida, Bobál és Faragó is beállt a folytatásra Pekár, Pátkai és Szalai helyére. A 63. percben Hinora bal oldalról elvégzett szöglete után a csereként beálló Bobál bólintott mellé. 

A hajrában felpörögtek az események, hiszen négy perc alatt három gólt is láthattunk: előbb a 81. percben Bobál egyenlített Ihrig-F. nagyszerű centerezése után (1-1), pár percre rá Makowski találatával újra ellenfelünknél volt az előny (1-2), majd Bobál második találata ismét az egalizálást jelentette számunkra (2-2). A hátralévő időben az eredmény nem változott, 2-2-es döntetlent játszottunk az előző NB I-es idény második helyezett együttesével.

Kuttor Attila vezetőedző értékelése a meccs lefújását követően:

- Jó erőfelmérő volt az első felkészülési mérkőzés, ahol mindkét félidőben vegyes csapattal, nagyjából azonos erősségű kerettel léptünk pályára. Cél volt, hogy minden játékos lehetőséghez jusson és az eddigitől eltérő formációt is gyakorolni tudjunk, továbbá kíváncsiak voltunk a frissen igazolt játékosok teljesítményére is. A felkészülésünk első hetén vagyunk túl, s bár az eredmény abszolút másodlagos cél volt, a tavalyi élvonal ezüstérmes csapata elleni 2-2-es döntetlennel és a mutatott játékkal elégedettek lehetünk. 

A találkozó részletes tudósítása az alábbi linken olvasható: Vasas FC - Kisvárda Master Good

Folytatás június 29-én, szerdán hazai környezetben: 17 órától a Fáy utcai edzőpályán az MFK Zemplín Michalovce együttesét fogadjuk zárt kapuk mögött. Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!