A Puskás Akadémiát fogadjuk a 29. fordulóban

2023-04-27 15:38
Szombaton 19:30-tól a felcsúti együttes ellen lépünk pályára.

Nem nyúlik messze közös történelmünk a fejér megyeiekkel, mindezidáig nyolc alkalommal találkoztunk, az összecsapások mindegyike az első osztályban zajlott, két Vasas-győzelem mellett három döntetlent és három PAFC-győzelmet mutat a statisztika. A 2022-23-as bajnoki évad első meccsén 1-1-es döntetlent játszottunk Angyalföldön, majd ugyanez a végeredmény ismétlődött meg februárban is, immáron Felcsúton. Előbbin mi szereztünk vezetést Holender révén, de a második játékrészben egyenlített ellenfelünk, majd a tavaszi találkozón korai hátrányunkat egy második félidei kontra végén - Ihrig-Farkas beadását követően - Berecz dolgozta le egy jól helyezett kapáslövéssel.

A tavalyi bronzérmes együttes az eddig lejátszott 28 fordulóban 43 pontot szerzett, tizenegy győzelem mellett hét vereséget és - hozzánk hasonlóan - tíz döntetlent jegyeznek.

A téli szünetet még a 4. helyen kezdték meg a sárga-kékek - pontegyenlőségben a harmadik Kisvárdával -, jelenleg azonban az 5. pozíciót birtokolják, egy egységgel lemaradva a dobogós Pakstól. A minimális visszaesés a tabellán nem jelent gyenge tavaszi teljesítményt, a Puskás Akadémia a legutóbbi hat bajnoki találkozóján csupán egyszer kapott ki, négy alkalommal pedig győztesen hagyta el a pályát, ezek között szerepel a Groupama Arénában megszerzett három pont is a listavezetővel szemben. Szombati győzelmünk esetén a Puskás biztosan marad az 5. helyen, míg csapatunk 3 pontra közelítheti meg a Honvédot, 5 pontra a MOL Fehérvárt - amennyiben közvetlen riválisainknak nem sikerül a pontszerzés a forduló során.

További információ, hogy Nagy Zsolt nemrégiben műtéten esett át, így a válogatott játékosra nem számíthat a vendégek szakmai stábja.

A téli játékosmozgások során - februári találkozónkat követően - két helyen változott a Puskás Akadémia játékoskerete. Major Marcell kölcsönben Nyíregyházára távozott - bár ő augusztus óta nem szerepelt az elsőosztályban -, míg Urblík József február második felében szerződést bontott a felcsútiakkal és csatlakozott csapatunkhoz, így ő már a mi keretünket erősíti.

Ellenfelünk vezetőedzője Hornyák Zsolt, munkáját Polonkai Attila és Vanczák Vilmos asszisztens edzőként, Balajcza Szabolcs kapusedzőként, Kunzmann Egon pedig erőnléti edzőként segítik.

Több jelenlegi kerettagunk is megfordult már a Puskás Akadémia csapatánál: Deutsch László és Urblík József közvetlenül Felcsútról költözött Angyalföldre, mellette Márkvárt Dávid, Radó András és Hegedűs János is játszott már korábban a Puskásban.

Az OTP Bank Liga 29. fordulójában megrendezésre kerülő Vasas FC - Puskás Akadémia FC bajnoki mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti. Szeretettel várjuk szurkolóinkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!