A Dorog elleni győzelemmel továbbra is vezetjük a tabellát!

2021-05-02 19:15
A Merkantil Bank Liga 36. fordulójában Radó András, Balajti Ádám és Viczián Ádám találataival 3-0-ra győztük le a Dorogi FC együttesét. Továbbra is vezetjük a tabellát, 8 meccse vagyunk veretlenek!

Merkantil Bank Liga - 36. forduló
Vasas FC - Dorogi FC 3-0 (1-0)

2021. május 02., vasárnap 17:00
Illovszky Rudolf Stadion
561 néző

játékvezető: Takács Tamás (asszisztensek: Belicza Bence Péter és Szilágyi Norbert)

Vasas FC: Rados - Litauszki, Viczián, Szilágyi - Szivacski, Hidi M (Köböl, 81.), Szatmári (Kovács M., 74.), Pátkai (Vernes, 75.), Silye - Balajti (Birtalan, 81.), Radó (Hinora, 81.)
vezetőedző: Schindler Szabolcs

Dorogi FC: Borsos - Kárász, Dlusztus, Belényesi, Papp (Zabari, 83.) - Girsik (Barna, 74.), Tomás (Nagyházi, 83.), Tóth Barnabás (Csillag, 86.), Szerencsi (Szabó, 74.) - Ryashko, Kanalos
vezetőedző: Fenyvesi László

gólszerző: Radó (35.), Balajti (54.), Viczián (73.)

sárga lapok: Tomás (44.), Kárász (52.)

A legfrissebb kormányhatározat döntésének megfelelően a Merkantil Bank Liga 36. fordulója - érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező - szurkolók előtt került megrendezésre, így csapatunk már nézők előtt fogadta az Illovszky Rudolf Stadionban a Dorogi FC együttesét. 

A 17 órakor rajtoló bajnoki találkozón a Rados - Litauszki, Viczián, Szilágyi Szivacski, Hidi M, Szatmári, Pátkai, Silye - Balajti, Radó összeállítású csapat futott ki a pályára, míg Bánfalvi, Kalmár, Birtalan, Vernes, Kovács M., Köböl, Hinora és Tóth Bence a mai összecsapáson cserejátékosok voltak.

Korábbi betegségeik miatt Feczesin Róbertre, Jova Leventére, Pekár Lászlóra és Berecz Zsomborra ma sem számíthatott a szakmai stáb, de Otigba Kenneth játékát is nélkülöznie kellett Schindler Szabolcs vezetőedzőnek, hiszen védőnk a Soroksár elleni meccsen lett kiállítva, mely után 1 meccses eltiltást kapott (délutáni cikkünkben részletesen beszámoltunk hiányzó játékosainkról).

A vendégeknél az előző fordulóhoz képest - amikor hazai pályán kaptak ki 3-2-re a Szegedtől - három helyen láthattunk változást a kezdő tizenegyben. Barna, Szedlár és Vígh helyett ma délután Ryashko, Kanalos valamint Girsik kapott lehetőséget Fenyvesi László vezetőedzőtől.

Ellenfelünk a Borsos - Kárász, Dlusztus, Belényesi, Papp - Girsik, Tomás, Tóth Barnabás, Szerencsi - Ryashko, Kanalos kezdővel indított, a cserepadon Mursits, Nagyházi, Beliczky, Váli, Berkó, Szabó, Vígh, Nyíri, Zabari, Csillag, Barna ültek. 

A forduló nyitó összecsapásán a Debrecen hazai pályán 4-2-re győzte le a Csákvár együttesét, ám a DVSC hiába szerzett ma délután három pontot, csapatunk a Dorog elleni győzelemmel nem engedte ki kezéből az elsőséget. Bár az első tíz percben mezőnyfölényben játszottunk, nem forogtak veszélyben a kapuk. Ezt követően több alkalommal is megszerezhettük volna a vezetést, de Szatmári fejese nem talált kaput, Balajti lesen volt, Borsos pedig rendre hárított. A 35. percig kellett várni arra, hogy előnyhöz jussunk: Pátkai nagyszerű labdájára Radó remek ütemben érkezett, támadónk a dorogi kapus lába között lőtt a kapuba (1-0).

Egygólos előnnyel mentünk szünetre, s bár az első részben is domináltunk, azonban a második félidőben formációt váltottunk, így a játékunk is hatékonyabb lett. Az 54. percben növelni tudtuk előnyünket: Radóval szemben Kárász volt szabálytalan, a megítélt büntetőt pedig Balajti magabiztosan értékesítette (2-0). A dorogiak ekkor már egyre kevésbé voltak veszélyesek, csapatunk viszont mindent megtett annak érdekében, hogy tovább növelje a különbséget. A 73. percben Szatmári szabadrúgását Viczián csúsztatta a bal alsó sarokba (3-0). 

A mérkőzés részletes tudósítása ITT olvasható.


Schindler Szabolcs és Fenyvesi László vezetőedzők a Dorog elleni bajnoki találkozó lefújását követően értékelték a mérkőzést:


Klubunk - azon drukkerek számára, akik nem tudták a helyszínen élőben megtekinteni a találkozót - ezúttal is lehetővé tette, hogy ne maradjanak le kedvenc csapatuk mérkőzéseiről: a Vasas-Dorog bajnoki meccset a Vasas FC hivatalos YouTube csatornája élőben közvetítette, a mérkőzés az alábbi linken felvételről visszanézhető:

A Merkantil Bank Liga 37. fordulójában Nyíregyházára látogatunk, az összecsapás 2021. május 9-én, vasárnap 17 órakor kerül megrendezésre. Szurkolóinknak köszönjük, hogy a helyszínről buzdították csapatunkat, anyák napja alkalmából győzelemmel köszöntünk minden édesanyát, nagymamát!