A 45. Vasas-Dorog összecsapás következik

2021-05-01 14:40
A Merkantil Bank Liga 36. fordulójának találkozója vasárnap 17 órakor, újra szurkolók előtt kerül megrendezésre.

A legfrissebb  kormányhatározat értelmében újra megnyílnak a stadionok kapui: 2021. május 2-án, vasárnap 17 órakor a Merkantil Bank Liga 36. fordulójában a Dorogi FC együttesét ismét szurkolók előtt fogadjuk az Illovszky Rudolf Stadionban. Fontos kritérium, hogy nézőként érvényes védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőttek, valamint a felügyeletük alatt lévő, tizennyolcadik életévét be nem töltött személyek vehetnek részt. A Vasas-Dorog bajnoki találkozó részletes szurkolói információi ITT olvashatók.

A Vasas FC - azon drukkerek számára, akik nem tudják a helyszínen élőben megtekinteni a mérkőzést - ezúttal is lehetővé teszi, hogy ne maradjanak le kedvenc csapatuk mérkőzéseiről: a Vasas-Dorog bajnoki találkozót klubunk hivatalos YouTube csatornája élőben fogja közvetíteni:

A Dorog elleni mérkőzésről szöveges tudósítással jelentkezünk az alábbi linken:

VASAS FC - DOROGI FC

Vasárnapi ellenfelünk 106 éves történelme során a második világháborút követő időszakban élte aranykorát. Ekkor a dorogi labdarúgás két évtizeden keresztül az NB I stabil tagjai volt, de 1973/74-ben és 1976/77-ben is az első osztályban szerepeltek, melynek köszönhetően 24 élvonalbeli szezont tudhatnak maguk mögött. Az Aranycsapat két tagja - Buzánszky Jenő és Grosics Gyula - is Dorogon kezdte pályafutását, de a klub olyan további labdarúgókat tudhat a névsorában, mint Ilku István, Karába János, Szuromi Antal, Szűcs Lajos, Mucha József, Andrusch József vagy éppen Orosz Ferenc. Az egyesület méltán vívta ki az elismerést és a szurkolók szimpátiáját, így évtizedeken át meghívott vendégként volt jelen a Népstadion kettős rangadóin.

Az egymás ellen játszott mérkőzések között 39 első osztályú találkozó szerepel, melyen 25 alkalommal piros-kék győzelem született, 7-7 meccsen pedig pontosztozkodás vagy dorogi siker lett a végeredmény. Másodosztályban eddig 5 alkalommal találkoztunk vasárnapi ellenfelünkkel, melyből háromszor mi hagytuk el győztesen a pályát, egy mérkőzésen kikaptunk, 2018-ban pedig 1-1-es döntetlent játszottunk. Utoljára 2020 novemberében találkozott a két csapat, a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában Feczesin Róbert és Radó András góljaival 2-0-ra legyőztük a dorogiakat.

Videón a novemberi Dorog-Vasas győzelem 4 perces összefoglalója:

Az idei bajnokságban 41 pontot sikerült begyűjtenie a Dorogi FC-nek, mely jelenleg a tabella 15. helyéhez elegendő. Az eddig lejátszott 35 találkozón 10 győzelmet produkáltak, 11 meccsük zárult döntetlennel, 14 találkozón vereséget szenvedett vasárnapi ellenfelünk. Az utolsó 5 fordulóban felemás volt a teljesítményük: a Szegedtől 3-2-re kikaptak, Gyirmóton 3-1 lett a végeredmény, a Szolnok elleni meccsük 1-1 lett, a Siófokot 1-0-ra legyőzték, valamint talán a legnagyobb meglepetés a DVSC elleni sikerük, Tatabányán Kanalos és Szerencsi góljaival 2-0-ra győztek. Tatabánya átmeneti otthona a Dorogi FC-nek, a Buzánszky Jenő Stadion felújítása miatt két hazai mérkőzésüket ott, míg a legutóbbi két hazai meccset a gyirmóti ALCUFER Staionban játszották.

Schindler Szabolcs korábban egy éven keresztül a Dorogi FC vezetőedzője volt, 2017 nyarán a Sopronba távozó Németh Szabolcsot váltotta a dorogi kispadon. Csapatunk trénere a vasárnapi mérkőzés előtt foglalta össze véleményét:

- Az utolsó három mérkőzésünk következik, mindhárom meccs nagyon fontos lesz és egyik sem lesz könnyű. A Dorog őszi teljesítményéhez képest nagy pálfordulás volt náluk tavasszal, végül bebiztosították az NB II -es tagságukat. A kötelező győzelmek a legnehezebbek, mi viszont szurkolók előtt, hazai pályán fogunk játszani. A Dorog jól védekezik, de optimista vagyok, a csapat pedig mindent meg fog tenni, hogy kijavítsuk a szerdai döntetlent. Hat meccsünkből ötöt megnyertünk és csak ez az egy találkozó zárult pontosztozkodással, azonban az arányokat tekintve ez nem tekinthető rossznak. Előre tekintünk, a Dorog ellen is győzni szeretnénk, ezért mindent meg fogunk tenni vasárnap, de a végjátékokban nem lehet hibázni.