Vida: Megérdemeltük a győzelmet!

2018-05-28 11:49
Vida Máté fáradhatatlanul zakatolta végig a Szusza-stadion forró katlanában a Haladás elleni létfontosságú mérkőzést, és meghatározó szerepet játszott csapatunk diadalában.

Nem érzed-e úgy, hogy ismétlődik a két évvel ezelőtti 33. forduló előtti helyzet?

De, mindenképpen. Bár két éve a 32. fordulóban a felcsútiak elleni 1-0-s győzelem alkalmával, még az Illovszky stadionban telt ház előtt, egy más hangulatú meccset játszottunk. Most is örültem, hogy sokan kijöttek, de itt a Szuszában játszani mégsem olyan, mint annak idején a Fáyban volt. De a lényeg az, hogy hogy akárhogyan is, de maradjunk bent. Kissé keserű ez a Haladás elleni győzelem abból a szempontból, hogy a Balmazújváros a végén, a 93. percben nyert. A Paks legutóbb kikapott a Diósgyőrtől is, úgy, hogy nem volt kapura lövése a tolnaiaknak. Nekünk azonban nem másokkal kell foglalkozni, hiszen volt eddig 32 meccsünk, hogy ne az utolsó fordulóban dőljön el a bennmaradásunk.  Most az a feladat előttünk, hogy nyerni kell Kispesten, ami nem lesz egyszerű. Vélhetően több ezer hazai néző és remélem legalább 400-500 hangos, lelkes Vasas-szurkoló előtt játszhatunk és bár a Honvéd még harcol a dobogó alsó fokáért, de nyernünk kell. Ez ebben a bajnokságban már kétszer sikerült ellenük, legutóbb a Szuszában 2-1-re. Miért ne sikerülhetne ezúttal is? Sőt az ősszel 4-1-re nyertünk Kispesten, az emlékezetes Moha mesterhármassal.

Mennyiben befolyásolta a nagy meleg a játékosokat a mérkőzés alatt?

- Az időjárással sosem szoktam foglalkozni, hiszen egyaránt sújtja mindkét együttes játékosait. Inkább azt említeném, meg, hogy az elmúlt 13 meccsből csak hármat nyertünk meg. A Haladás elleni mindenképpen kulcsmérkőzés volt a számunkra, mert ezzel a győzelemmel életben tartottuk álmunkat, hogy meghosszabbíthassuk első osztályú tagságunkat. Szerintem a hibák, és pontatlanságok ellenére összességében a csapat jó teljesítményt nyújtott. Volt kapufánk, akadtak komoly gólhelyzeteink, mindenki ment előre, kirohanta a magát az utolsó erejéig.

A nézőtérről az volt a benyomása az embernek, hogy a Haladás óvatos, nem kockáztató játékot produkál, mintha megelégednének az egy ponttal, ami számukra elégséges lett volna, hogy alattuk húzzák meg majd a vonalat. Éreztél hasonlót a pályán?

- Ezt pontosan én is így éltem meg, vigyáztak a 0-0-s eredményre. Ezzel nincs probléma, ez egy természetes emberi reakció. De mi éreztük belül a pályán, hogy ez egy nyerhető meccs, és hála Istennek a végén meg tudtuk ragadni a lehetőséget, és sikerült egy gólt szerezni.

Kispesten várhatjuk az újabb Vida-gólt, mint két éve az MTK ellen 40 méterről?

- Remélem, így lesz, de nem leszek szomorú, ha nem az én gólommal nyerünk és úgy maradunk bent.