Vasas-Gyirmót 2-0 - Videó + Fotósorozat

2014-08-17 10:59
Az NB II-es bajnokság két feljutásra esélyes csapatának mérkőzése igazi rangadót ígért.

Az NB II-es bajnokság két feljutásra esélyes csapatának mérkőzése igazi rangadót ígért. Ráadásul a hazai csapatot fűtötte a visszavágás vágya az áprilisi 4-0-ás idegenbeli vereségért.

Az MLSZ TV számára (az MLSZ pontos előírásai szerint) a vasasfc.hu által készített  videóösszefoglaló. (Mint ismeretes a mostani idénytől minden NB II-es csapat köteles hazai mérkőzéseikről videóösszefoglalót készíteni, így kedvenceink egyetlen bajnoki mérkőzéséről sem maradunk le.)


 

Óvatosan kezdtek a csapatok. A Vasas játékosain érződött a hétközi DVTK elleni 0-4-es Magyar Kupa vereség hatása. A Gyirmót rendre szabálytalan szerelésekkel akadályozta meg a hazaiakat a támadás szövésben.

Veizer Roland alig győzte felmutatni a sárgalapot. A hét sárga és az egy piros lap nem tükrözte eléggé a mérkőzés paprikás jellegét.

Az első félidőben egy gyirmóti kapufát leszámítva, nem alakult ki gólhelyzet, mert a védők önfeláldozóan belevetődtek a lövési kísérletekbe, vagy lövések voltak pontatlanok.

A mérkőzés fordulópontja az 54. percben következett be, amikor Beliczky megkapta 2. sárgalapját, így a Vasas emberelőnybe került. Azonban ennek kihasználására még negyedórát kellett várni az angyalföldi szurkolóknak.

A 69. percben Görgényi beadását a kiváló ütemben érkező Ferenczi csúsztatta fejjel a jobb alsó sarokba. Ezután ugyan próbálkoztak a 10 emberrel játszó vendégek, ám gólszerzési kísérleteik veszélytelenek maradtak.

A hazai csapat a lélektanilag rendkívül fontos győzelem reményében lassította a játékot.

A kegyelem döfést a Vasas Remili révén a 93. percben vitte be a Gyirmót csapatának, amikor a hazaiak csapatkapitánya a leshatáron kilépett majd 10 méterről a jobb alsó sarokba bombázott.

A rendkívül feszült, ideges hangulatú mérkőzésen olykor a durvaság határait túllépő, férfias küzdelemben a játék tördelése helyett inkább a játék folyamatosságára összpontosító hazaiak megérdemelten nyerték meg a feljutásra esélyesek csatáját.

(Fotók: vasas11.hu)