Vasárnap az újonc Kecskemét együttesét fogadjuk

2021-08-28 12:00
A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában megrendezett találkozó vasárnap 19 órakor kezdődik.

A Merkantil Bank Liga 6. fordulójában a Kecskeméti TE HUFBAU együttesét fogadjuk. Vasárnapi ellenfelünkkel eddig összesen 10 bajnoki mérkőzésen csaptunk össze, melyek közül az első osztályú küzdelmek során a Kecskemét, míg a második vonalban csapatunk volt a sikeresebb. 

A kecskemétiek már a nyári felkészülési programjukban is sikeresen hangoltak, 6 mérkőzésükből ötöt megnyertek, egy meccs zárult csak döntetlennel:

Kecskeméti TE HUFBAU – FTC II. 4-1
NK Drava Ptuj (szlovén II. osztály) – Kecskeméti TE HUFBAU 3-6
ND Beltinci (szlovén II. osztály) – Kecskeméti TE HUFBAU 0-3
Békéscsaba 1912 Előre – KTE HUFBAU 1-1
Kecskeméti TE HUFBAU – Makó (NBIII.) 5-0
Kecskeméti TE HUFBAU – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1

Következő ellenfelünk hozzánk hasonlóan - 3 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel - 10 pontot gyűjtve várja a vasárnap esti összecsapást. A Kecskeméti TE HUFBAU együttese az első öt forduló után a 3. helyet foglalja el a tabellán. A tavalyi harmadosztályú küzdelemből feljutó csapat a bajnoki nyitányon ugyan 3-2-re kikapott a Budaörstől, de a második fordulóban már 5-2-es magabiztos győzelmet aratott a Soroksárral szemben. Egy hétre rá újra megszerezték a 3 pontot, ekkor az FC Ajka együttesét győzte le a Kecskemét 3-1-re. Meglepetésre a DVTK-val 1-1-es döntetlent játszottak, míg egy héttel ezelőtt hazai pályán 2-0 arányban múlták felül a Csákvárt. Hazai góllövő listájukat Lukács Dániel vezeti 8 találattal. 

A Kecskeméti TE csapatának vezetőedzője Szabó István, munkáját Kerekes Barna pályaedző, Trepák Attila kapusedző és Buzási Péter erőnléti edző segíti. Erős játékosmozgás zajlott a csapatnál a nyár folyamán. A kecskeméti kerethez érkezett Bartha László (PMFC), Belényesi Csaba (Dorogi FC), Ryashko Mikhaylo (Dorogi FC), Buna Gábor (Budapest Honvéd FC), Lukács Dániel (Budapest Honvéd FC), Hadaró Valentin (Kaposvári Rákóczi FC), Szabó Alex (Kaposvári Rákóczi FC), Kersák Roland (FC Dabas), Marsa Levente (FC Dabas), Madarász Bence (Iváncsa KSE), Nagy Krisztián (DEAC), Szuhodovszki Soma (MTK-tól kölcsönbe), Tóth Barna (FC Ajka), Varga Bence (MTK-tól kölcsönbe). Elköszönt a KTE együttesétől Asztalos Dávid (Jászberényi FC), Marius Constantinescu (?), Gábor Lukács József (?), Jakab Dávid (?), Károly Bálint (PMFC), Koszó Balázs (?), Lékai Soma (Kozármisleny FC), Ludasi Martin (Kiskunfélegyházi HTK), Mészáros Dávid (Hajdúszoboszlói SE), Nagy István (Bölcskei SE), Popgeorgiev Pantelisz (Makó FC), Puskás Gábor Sándor (Békéscsaba 1912 Előre).

Keretünknek több, korábban a kecskeméti együtteshez köthető játékosa is van: Szivacski Donát, Terbe Botond és Pekár László a KTE utánpótlásában nevelkedtek, illetve Szalai József is Kecskemétről érkezett télen a Vasas Kubala Akadémiára, majd felnőtt profi szerződésének aláírása után éppen a Kecskeméti TE csapatához tért vissza kölcsönbe a több játéklehetőség érdekében.

A Vasas-Kecskemét összecsapás játékvezetője Csonka Bence lesz, munkáját Rózsa Dávid és Szilágyi Norbert asszisztensek fogják segíteni.