Vasárnap a Debrecen csapata látogat hozzánk

2022-11-03 16:01
Az OTP Bank Liga 14. fordulója előtt ellenfelünk - csupán két pont előnnyel - a tabella 8. helyén szerepel.

Az idén 120 éves DVSC csapatával eddig összesen 87 bajnoki mérkőzésen csaptunk össze az első- és a másodosztályban. 33 találkozón Vasas-siker született, de ugyanennyi győzelmet tudhat magáénak a Debrecen is, 21 esetben pedig pontosztozkodással ért véget a kilencven perc. Elmondható tehát, hogy a vasárnapi találkozón a kiegyenlített örökmérleget egy győzelemmel a saját oldalunkra billenthetjük.

A legutóbbi, 2021-22-es NB I-es idény 7. helyén végző együttes életében a nyáron meghatározó változás történt: az új tulajdonosi kör mellett bejelentették, hogy a DVSC igazgatótanácsának új elnöke a francia Ike Thierry Zaengel, a cégvezető pedig Makray Balázs lett.

Az első körben a Nagyerdei Stadionban csaptunk össze a debreceniekkel, akkor még Joao Janiero volt a piros-fehérek vezetőedzője, ám augusztusban menesztették a szakembert. Ideiglenes utódja Dombi Tibor lett, majd szeptember második felében Szrdjan Blagojevics szerb tréner foglalta el a vezetőedzői széket. Az akkori mérkőzés Baráth Botond első félidei piros lapjával nem várt fordulatot vett, de így is 60 percig emberhátrányban őriztük vezetésünket. Berecz góljára azonban a hajrában megérkezett a válasz, így egy 87. percben szerzett találattal a DVSC döntetlenre mentette a meccset.

A Debrecen csapata nehezen kezdte az idei bajnokságot: első hat mérkőzésén nyeretlen maradt, majd hozzánk hasonlóan a Fehérvár ellen törték meg a jeget és szerezték meg első idei győzelmüket. Ezután kissé hullámzó teljesítményt bemutatva 14 pontot gyűjtöttek össze, mellyel jelenleg az OTP Bank Liga 8. pozícióját foglalják el. Október 16-án az Újpest ellen szerezték legutóbbi bajnoki győzelmüket, viszont amennyiben vendégszerepléseiket vesszük górcső alá, nem találunk az idei kiírásban Debrecen-győzelmet - reméljük, ezt a sorozatot tovább tudjuk nyújtani! Vasárnapi vendégünk 25 kapott góllal a legtöbb találatot engedte eddigi ellenfeleinek, de a rúgott gólokban sem szűkölködnek, 22 találattal az első osztály harmadik leggólerősebb csapata. A felek közötti két pontos differenciát egy győzelemmel hamar egypontos előnnyé tudnánk kovácsolni, így a mérkőzés kiemelt fontosságú a klubok közti verseny során.

Tájékoztatjuk szurkolóinkat, hogy a DVSC elleni meccsünket az M4 Sport és az m4sport.hu élőben fogja közvetíteni. A találkozót az élő közvetítés után felvételről a Médiaklikk felületén lehet visszanézni.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!