U21-es válogatott: Változik az Európa-bajnokság időpontja

2020-03-25 13:15
A változás több játékosunkat is érinti. Az Európai Labdarúgó Szövetség később dönt az új dátumról.

A héten jelentette be a Magyar Labdarúgó Szövetség a hivatalos oldalán, hogy várhatóan változni fog az időpontja a 2021 júniusára tervezett férfi U21-es Európa-bajnokságnak, amit Magyarország és Szlovénia közösen rendez. A változtatásra azért lesz szükség, mert a 2020 nyarára tervezett felnőtt kontinenstornát a koronavírus-járvány terjedése miatt egy évvel eltolták, így azt is szintén 2021 júniusában rendezik meg.

Mint ismert, Gera Zoltán szövetségi edző több játékosunkra is számít az U21-es válogatottban, az előző kerethirdetéskor Hidi M Sándor, Kovács Milán és Tóth Bence is részt vett az edzőtáborban, de korábban már Hinora Kristóf is erősítette az utánpótlás-válogatottat.

Az MLSZ a közleményében hozzáteszi, az európai szövetség javaslata az, hogy a pontos időpontról a következő időszakban szülessen döntés, az események alakulásának tükrében. Ami bizonyos, az UEFA szeretné megtalálni második legrangosabb férfi válogatott tornája számára a lehető legmegfelelőbb időpontot a 2021-es versenynaptárban.