U18-as válogatott: Szoros meccsen vereség a bosnyákoktól

2023-09-22 14:30
A magyar csapat Molnár Csabával a soraiban lépett pályára a Bosznia-Hercegovina elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben.

Magyarország - Bosznia-Hercegovina 0-1 (0-1)
U18-as válogatott, felkészülési mérkőzés
Telki
100 néző

Magyarország: Radnóti - Demkó (Bodrogi, 46.), Bacsa, Deme (Stumpf, 70.) - Lengyel, Szamosi (Fenyő, 46.), Farkas (Rehó, 60.), Vidnyánszky (Szabó, 46.), Hornyák (Mikolay, 70.) - Simon (Bagi, 46.), Molnár (Vas, 70.)
szövetségi edző: Szélesi Zoltán

Bosznia-Hercegovina: Mehic (Smajic, 46.), Terzic (Karacic, 78.), Celik (Garcevic, 66.), Sabic (Stojicic, 78.), Babic (Taraba, 57.), Beganovic, Marcetic (Silic, 78.), Keranovic (Halilagic, 78.), Kuko (Semdin, 66.), Dajic (Bezdrob, 57.), Duliman (Alajmovic, 66.)
szövetségi edző: Dubravko Orlovic

gólszerző: Marcetic (19.)

sárga lapok: Szamosi (25.), Vidnyánszky (28.), Bodrogi (59.), Lengyel (85.), illetve Celik (41.)

Felnőtt csapatunk játékosa, Girsik Attila is meghívást kapott a mérkőzésre, ám kisebb sérülése miatt a szakmai stáb úgy döntött, hogy végül nem lép pályára a találkozón. A Vasas FC II. tehetséges labdarúgója Molnár Csaba a kezdő tizenegyben jutott szóhoz és 70 percet játszott, míg fiatal akadémistánk, Rehó Bálint a 60. percben állt be.

A mérkőzés nyitó negyedórájában kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a bosnyákok első lehetőségüket kihasználva, a 19. percben egy gyors kontratámadásból szerezték meg a vezetést Marcetic révén (0-1). A mieink előtt egy komoly helyzet adódott, ám ezt Simon sajnos kihagyta.

A második félidőre feljavult a játékunk, sokkal többet birtokoltuk a labdát, mi kezdeményeztünk többet, voltak ígéretes lehetőségeink, de nem sikerült gólt szerezni, a bosnyákok 1-0-ra megnyerték a mérkőzést.

Szélesi Zoltán, szövetségi edző értékelt a lefújást követően:

- Az első félidőben nyújtott teljesítménnyel egyáltalán nem vagyok elégedett, semmit sem tudtunk megvalósítani abból, amit elterveztünk. A szünetben el kellett beszélgetni a csapattal, és talán ennek is köszönhetően a második félidőre némileg feljavult a játékunk, bátrabban, kezdeményezőbben futballoztunk. A cseréink közül többen jól szálltak be, de hiába uraltuk a második félidőt, nem tudtuk gólra váltani a helyzeteket. A mai mérkőzésen nem voltunk elég pontosak, nem vívtuk meg kellő hatékonysággal a párharcokat, ebben mindenképpen fejlődnünk, erősödnünk kell a jövőben.

Fotók: mlsz.hu