U17-es Eb-selejtező: Bulgária ellen nem sikerült a győzelem

2023-10-28 18:57
A magyar U17-es korosztályos nemzeti csapat - klubunk két játékosával a keretben - egy góllal maradt alul Bulgária ellen Eb-selejtező mérkőzésen.

Magyarország-Bulgária 0-1 (0-1)
U17-es Eb-selejtező
Telki

Magyarország: Kocsis - Pál, Szekér, Rácz (Csorba, 57.) - Kostevc, Somogyi (Madarász, 57.), Németh, Kugyela (Hős, 66.),  Bolgár - Egri (Mondovics, 57.), Szép (Barkóczi, 74.)
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

Bulgária: Kehayov - Yordanov, Dimitrov, Lastardzhiev, Petrov - Boychev (Ivanov, 76.), Polendakov, Todorov (Kirilov, 90.) - Kaymakanov (Bozhkov, 64.), Naydenov (Dimitrov, 64.), Gigov
szövetségi edző: Todor Simov

gólszerző: Gigov (23.)

sárga lap: Somogyi (18.), ill. Kaymakanov (31.), Dimitrov (88.)

Az U17-es válgoatott az Andorra elleni 1-0-s győzelmet követően Bulgária ellen lépett pályára Eb-selejtező mérkőzésen. Jeremiás Gergő szövetségi edző döntésének értelmében klubunk két játékosa, Barkóczi Barnabás és Hős Zsombor cserepadról várt a bevetésre.

Az első helyzetet a mieink dolgozták ki a 13. percben: Szép bal oldali beadása után Egri 12 méterről lőtt fölé. Labdabirtoklási fölényben játszottunk, veszélyesebb akciókat is vezettünk, azonban a vezetést a bolgárok szerezték a félidő feléhez érve: egy bal oldali akció után Todorov lövését hárította Kocsis, ám a kipattanót Gigov értékesítette. A kapott gól érezhetően megfogta a mieinket, ellenfelünk többször szerzett labdát a középpályán és gyors kontratámadásokat vezetett, viszont újabb találat a szünetig nem született.

A szünet után a vendégek veszélyeztettek, majd mieink előtt is adódtak lehetőségek, ám nem sikerült bevenni Kehayov kapuját. Közel egy óra elteltével három helyen is változtattunk, majd egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, de ezeket nem sikerült gólra váltani. Jeremiás Gergő szövetségi edző a 66. percben Hős Zsombort, majd nyolc perccel később Barkóczi Barnabást is pályára küldte, azonban a szórványos bolgár akciók sem voltak veszélytelenek, Kocsisnak is kellett védést bemutatnia.

A hajrában beszorítottuk a bolgárokat, de nem sikerült értékesíteni a helyzeteinket, így a vendégek 1-0-ra nyertek. A csoport másik mérkőzésén Bosznia-Hercegovina 3-0-ra legyőzte Andorrát. A mieink legközelebb október 31-én, kedden 16 órától a bosnyákok ellen zárják a viadalt, a továbbjutáshoz mindenképpen győzni kell.

Fotó: mlsz.hu