Szeged előtti várakozások

2021-04-02 10:00
A Merkantil Bank Liga 30. fordulójában megrendezésre kerülő Szeged elleni meccs előtt Schindler Szabolcs vezetőedző és csapatunk játékosa, Radó András foglalta össze gondolatait.

Schindler Szabolcs, vezetőedző:

- A válogatott szünet alatt a szegedi ellenfélnek is volt ideje és lehetősége jól felkészülni ellenünk. Tény, hogy ők jó formában vannak, mi viszont motiváltak vagyunk és szeretnénk visszatérni abba a kerékvágásba, ami az előző két mérkőzést megelőzte, tehát győzelemért utazunk. Három nehéz meccs következik, ezért kifejezetten előnyösnek érzem, hogy a közvetítés miatt péntekre került a Szeged elleni találkozó, mert így jobban el tudjuk osztani a terhelést. A három összecsapást egy hét alatt fogjuk lejátszani, ezért előtt döntő lesz, hogy hogyan indítjuk ezt a sorozatot. Biztos vagyok benne, hogy akik lehetőséget fognak kapni, azok jól fognak teljesíteni, megfelelően helyettesíteni tudják majd a hiányzókat.

Radó András Somogyi Zsoltnak, a Nemzeti Sport újságírójának fejtette ki véleményét:

- Sablonosnak tűnik, de minden mérkőzésen érezzük: nincs könnyű ellenfél, előre lefutott mérkőzés. Masszív, stabil csapat a Szeged, úgy készülünk, hogy nem lesz könnyű megszerezni a három pontot, de nyilván ez a célunk. Emlékezhetünk az októberi, Fáy utcai összecsapásunkra, ahol a szegediek vezettek a szünetben, a második félidőben fordítottunk, nem volt sima meccs. Miroszlav Grumics és Simon Ádám korábban volt csapattársam Szombathelyen, tudjuk, hogy jó futballisták alkotják a keretet. Ugyanakkor mindenhol nyerni szeretnénk. Úgy fest, négy csapat közül kerül ki a két feljutó. Magától értetődik, hogy mi szeretnénk lenni az egyik ezek közül, amely osztályt válthat a nyáron. Ezért dolgozunk minden nap, és úgy érzem, mára összeszoktunk, egyre jobban futballozunk. A közösség is nagyon jó, egymásért küzdünk, el akarjuk érni a célunkat. Nehéz meccs vár ránk Szegeden, de győzelmet várunk magunktól.