Silye Erik: Talán most lehetne elkapni az FTC-t

2022-02-09 13:59
A Vasas balhátvédje presztízsmeccsre készül nem túl jó passzban lévő volt csapata ellen, s hiszi, hogy kilencven perc erejéig el lehet tüntetni a két együttes közötti tetemes különbséget. Silye Erikkel Borsos László, a Nemzeti Sport újságírója beszélgetett.

Több mint négy év, vagyis 2017. december 9. után játszik ismét az Illovszky Rudolf Stadionban a Ferencváros – a rekordbajnok vendégjátékát sejtésünk szerint Silye Erik várhatja leginkább. Az angyalföldiek huszonöt éves balhátvédje 2013 és 2020 között a zöld-fehérek kötelékében pallérozódott, úgyhogy már csak ezért sem lesz neki közömbös a szerda esti Magyar Kupa-párharc.

- Amikor kiderült, hogy a Ferencváros lesz az ellenfelünk, mindannyian örültünk, hogy rangadót játszhatunk hazai pályán, ám azóta nem foglalkoztunk a kupasorozattal, hiszen zajlik a bajnokság, arra koncentráltunk. Most már viszont érezhető a felfokozott hangulat és a nagy várakozás, rám pedig különösen nagy presztízsmeccs vár – nyilatkozta lapunknak Silye Erik. – Kezdek hozzászokni a Fradi elleni találkozókhoz, mezőkövesdi színekben hatszor léptem pályára vele szemben. Szeretnék a Vasassal is győzelmet ünnepelni korábbi klubom ellen!

Bár a Ferencvárossal Magyar Kupa-győztes volt (aki nem emlékezne rá: a 2015–2016-os idényben pályára lépett a Nagyecsed ellen 10–0-ra megnyert mérkőzésen), nem érzi különösebben magáénak a sikert. Kedvesebb neki a mezőkövesdi kupamenetelés emléke a 2019–2020-as évadból, azzal együtt is, hogy a matyóföldiek az első Puskás Arénában rendezett MK-fináléban kikaptak a Honvédtól. A Vasas alapembere egyébként is szereti a kupasorozatot.

- Azzal, hogy egy meccsen dől el a továbbjutás sorsa, kiélezettebb lett a Magyar Kupa – az oda-visszavágós rendszerben, lássuk be, jobban kijön a csapatok közötti különbség. A mostani lebonyolításban lehet félnivalójuk az első osztályú együtteseknek, nekünk pedig több keresnivalónk van. A Fradi nincs annyira jó állapotban, mint Szerhij Rebrov irányításával volt, úgyhogy mikor lehetne elkapni, ha nem most?! A két csapat között bizonyos tekintetben hatalmas a különbség, de hiszem, hogy kilencven perc idejére el lehet tüntetni.

Noha a Vasas elsődleges célja az első osztályú tagság kiharcolása, Silye Erik szerint a Magyar Kupát sem veszi félvállról. Noha – szerdai vetélytársáéhoz hasonlóan – nem volt zökkenőmentes a csapat téli felkészülése (a játékoskeret hetven százaléka megbetegedett), egyre jobb formában van.

- Remek lehetőség lesz a szerdai arra, hogy bebizonyítsuk, az NB I-ben a helyünk, ami a kétkedőknek erős üzenet lenne. Aligha készül bekkelésre a Fradi, ahogy mi sem akarunk védekezni. Úgy vagyunk vele, legyen a Tápiószecső vagy a Real Madrid az ellenfelünk, próbáljuk megőrizni a ránk jellemző, letámadásra és dominanciára építő stílust. Éppen ezért élvezetes, lüktető játék kerekedhet ki ebből a meccsen, amelyen, ha elbizonytalanítjuk a nem túl jó passzban lévő ellenfelünket, szép eredményt érhetünk el.