Pavlov: Visszük magunkkal a győzni akarást

2018-05-29 13:53
Létfontosságú gólt szerzett ukrán csatárunk, Ievgen Pavlov, a Haladás elleni bajnoki mérkőzés hajrájában. Támadónkat kérdeztük góljáról, illetve a céljairól.

Nagyon fontos három pontot gyűjtöttünk be a Haladás ellen. Hogyan élted meg a becserélésed utáni második játékrészt?

- A találatom a teljes csapat érdeme. Nagyon jó beadást kaptam Hangya Szilvesztertől, de az egész mérkőzés során jól teljesített a csapat. A Haladásnak alig volt helyzete, ami a védekezésünk érdeme is, illetve középen elég sokan robotoltak a fiuk a sikerért. Elől több gólszerzési alkalmat kialakítottunk, a szurkolók is láthatták, hogy meg akartuk nyerni a mérkőzést. Annak persze örülök, hogy nekem sikerült gólt szereznem, de ez a többiek nélkül nem jöhetett volna össze. A győzni akarást pedig visszük magunkkal a Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésre is, ahová remélem sok száz szurkolónk kísér majd el.

Két éve a 33. fordulóban Vida Máté vezető gólja után a te bombáddal biztosítottuk be a bennmaradást. Az utolsó játéknap előtt most is nagyon hasonló a helyzet.

- Őszintén szólva nem foglalkoztat különösebben, hogy mi történt két éve. Bár vannak párhuzamok, de sok dolog és tényező változott ahhoz képest, ami akkor volt. Nem szabad kiindulni abból, még ha az akkori végeredményt most is elfogadnánk. Inkább a mostani csapategységből akarok kiindulni, az fontosabb. A célom most nem is lehet más, mint segíteni a Vasast abban, hogy az első osztályban maradjon. Ez pedig a többiekre is tökéletesen igaz.

A 2017/18-as bajnoki évadban eltelt 32 fordulóban 25 mérkőzésen lépett pályára ukrán-orosz csatárunk, melyeken összesen 850 percet (meccsenként 34 percet) játszott. Eddig a három év alatt 66 találkozón szerepelt együttesünkben és összesen 9 gólt szerzett. Ezek közül eddig három különösen emlékezetes volt: a két évvel ezelőtti bennmaradást bebiztosító második találata az MTK ellen; 2016 júliusában Felcsúton a második, győztes gól, a Videoton ellen (2-1); és az FTC elleni, szintén győztes gólja 2016 augusztusában (2-1) a Groupamában. Ebben az évadban gólt lőtt a 3-1-es vereséggel végződött múlt év decemberi paksi mérkőzésen, és fontos, győztes gólt fejelt szombaton a Haladás ellen. De ne feledjük a Beitar Jeruzsálem elleni idegenbeli két gólját sem.