Ötöt rúgtunk a Nyíregyházának

2019-03-03 17:50
A Merkantil Bank Liga 26. fordulójában 5-1-re legyőztük a Nyíregyházát.

Aktívan kezdtük a mérkőzést, de ahogy azt várni lehetett, a Nyíregyháza masszívan védekezett. A 20. percben a vendégek az első helyzetüket máris gólra váltották: egy jobbról érkező szögletet Hornyák fejelt a jobb sarokba. Nem sokkal később Murka adott középre, Király lövését azonban fogta Jova. A 29. percben Lakatos 32 méteres bombáját ütötte a léc fölé a vendégek kapusa. A 31. percben Balajti beadását követően Kovács 12 méterről higgadtan lőtt a bal alsóba.  Fiatal játékosunknak ez volt az első gólja a felnőtt csapatunkban. A 33. percben Murka löketét védte Jova.

A második félidő elején egy szép átvétel után Király éles szögből lőtt, de Jova bravúrral védett. A 65. percben megfordítottuk a mérkőzés állását: Király gyönyörű megkerülős csel után remekül ugratta ki Balajtit, aki két védő szorításban 12 méterről a jobb sarokba gurított. A 71. percben egy szép támadás végén Hajdú passzát követően Lakatos lőtt a bal sarokba. A 77. percben megszereztük a negyedik gólunkat, ezúttal Balajti szolgálta ki Királyt, aki 13 méterről a kapus felett a hálóba emelt. Ezzel még nem volt vége, két perccel később Kovács adott parádés passzt a csereként beállt Szatmárinak, aki egy remek csel után közelről kilőtte a rövid sarkot.

A második félidőben  mutatott parádés játékunknak köszönhetően ilyen arányban is megérdemelten nyertünk. (Fotó: Varga Jennifer)

Vasas – Nyíregyháza 5-1 (Kovács 31., Balajti 65., Lakatos 71., Király 77., Szatmári 79., ill. Hornyák 20.)