Múltidéző: 46 éve ezen a napon győztük le a Vojvodinát a KK-ban

2022-12-08 09:37
1976. december 8-án a Közép-európai Kupában (Mitropa Kupa) a Vasas 3-2-re nyert az FK Vojvodina ellen.

A Közép-európai Kupa 1976-77-es kiírásában a Vasas mellett a jugoszláv FK Vojvodina, az olasz AC Fiorentina és a csehszlovák AC Sparta Praha együttese vett részt. A négy résztevő csapat minden ellenféllel kétszer találkozott a torna során, a versenykiírás szerint a győzelemért kettő, míg a döntetlenért egy pont járt.

Csapatunk 1976. december 8-án hatezer néző előtt fogadta a Fáy utcai Stadionban az FK Vojvodina együttesét. A csehszlovák Jozef Korček bíró vezette összecsapás Vasas-győzelemmel zárult, hiszen 3-2-re győztük le ellenfelünket a párharc első felvonásán. Az angyalföldi kispadon akkor Illovszky Rudolf vezetőedző foglalt helyet, a pályán pedig a Mészáros Ferenc - Török Péter, Kanász József, Komjáti András, Szőke István - Müller Sándor, Zombori Sándor - Kovács István, Gass István, Izsó Ignác, Várady Béla kezdő tizenegy szerepelt, míg Hegedűs Béla csereként kapott lehetőséget.

A szerb Veselinović Todor által irányított FK Vojvodina hamar hátrányba került, Gass István góljával csapatunk már az 5. percben megszerezte a vezetést. Nem kellett sokáig várni a vendégek válaszára, miután Nikezić Petar egyenlíteni tudott. A 21. percben Müller Sándor hagyta el a pályát, helyére Hegedűs Béla érkezett. A félidő lefújása előtt ismét nálunk volt az előny: Komjáti András 42. percben szerzett találatával 2-1-es vezetéssel mentünk a szünetre. A második játékrészben Izsó Ignác góljával már kétgólosra nőtt az előnyünk, majd nem sokkal a lefújás előtt a jugoszláv Nikezić Petar megszerezte csapata második gólját, kialakítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Fotó: magyarfutball.hu