Molnár Csaba gólt szerzett az észak-macedónok ellen

2023-08-10 13:39
A magyar U18-as válogatott 1-1-es döntetlent játszott Szkopjében, csapatunk találata Molnár Csaba nevéhez fűződik, de a találkozón Girsik Attila is pályára lépett.

Az észak-macedónok elleni keret a tavaszi U17-es Európa-bajnokságon szerepelt csapatra épült, többen ebből a korosztályból már az idősebb - U19-es - válogatottban játszanak. Klubunk játékosai közül Girsik Attilát és Molnár Csabát is a kezdő tizenegyben küldte pályára Szélesi Zoltán szövetségi edző.

Az első játékrészben a magyar válogatott játszott fölényben, több veszélyes helyzetet is kialakítottunk. A vezetést a 22. percben sikerült megszerezni: Molnár Csabával szemben történt szabálytalanság a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest játékosunk magabiztosan értékesítette (0-1). Gólt ebben a félidőben már nem szereztünk, pedig a játék képe alapján több találattal vezethettek volna a magyar fiatalok.

A szünet után az észak-macedónok játszottak fölényben, előttük adódott több lehetőség, így nem volt meglepő, hogy az 55. percben - egy szöglet után - egyenlítettek (1-1), ami egyben a mérkőzés végeredményét is jelentette.

- Az első félidőben sok dolgot visszakaptam az eddigi edzéseken gyakorolt taktikai elemekből, szervezett volt a védekezésünk, jók voltak az átmeneteink, a játékosok fegyelmezetten játszottak és a helyzeteink alapján akár két-három góllal is vezethettünk volna a szünetben - értékelt az MLSZ honlapján Szélesi Zoltán. - A második félidő már nem nézett ki ilyen jól, amiben közrejátszott, hogy több kényszerű cserét is végre kellett hajtanunk. Kapkodóvá vált a játékunk, a hajrához közeledve többen elkészültek az erejükkel, és nem tudott újítani a csapat. Az első játékrészből mindenképpen meríthetünk a jövőt illetően, de természetesen azt is megvizsgáljuk majd, hogy mi okozta a második félidei visszaesésünket.

Molnár Csabavégig játszotta a meccset, Girsik Attila45 percet szerepelt. Csaba június 24-én lett 17 esztendős, de már többször lehetőséget kapott második csapatunkban. Az elmúlt szezonban hatszor kezdőként, kilenc alkalommal csereként lépett pályára, idén pedig mindkét bajnoki fordulóban a meccskeret tagja volt, a Szegeden 1-0-ra megnyert bajnoki összecsapáson a 61. percben szállt be a mérkőzésbe. Attila a Merkantil Bank Ligában a Budafoki MTE ellen egy félidőt játszott, Szegeden pedig az 59. percben állt be, ahol pályára lépése után egy perccel fantasztikus gólpasszt adott Radó Andrásnak.

Fotó: mlsz.hu