Második csapatunk pont nélkül tért haza Diósgyőrből

2022-10-30 18:40
A DVTK II. 2-1 arányban múlta felül fiatal együttesünket.

DVTK II. - Vasas FC II. 2-1 (2-0)
NB III. Keleti csoport, 15. forduló
2022. október 30., vasárnap 11:00
Miskolc, DVTK Edzőközpont
100 néző

játékvezető: Szabó Péter (asszisztensek: Kovács Zoltán és Vilmányi Simon)

gólszerzők: Balázsi (29.), Vajda (33.), ill. Rab (75.)

sárga lap: Bencsík (12.), Ivánka (84.), ill. Kleisz (32.), Rab (81.), Enyedi (91.)

DVTK II.: Sándor, Oláh, Mrva, Radics, Ivánka, Bencsík (Hetyei, 80.), Illés (Silimon, 88.), Balázsi (Kövesi, 63.), Kotula, Vajda (Vincze, 80.), Balázs
vezetőedző: Vincze Richárd

Vasas FC II.: Bánfalvi - Enyedi, Kleisz, Hosszú - Farkas Jeromos (Nemes, 88.), Farkas Bence, Rab, Kapornai, Huszár (Őri, 76.) - Szalai (Szendeff, 46.), Pócs
vezetőedző: Harmati Tamás

Kezdő tizenegyünk a Bánfalvi - Enyedi, Kleisz, Hosszú - Farkas Jeromos, Farkas Bence, Rab, Kapornai, Huszár - Szalai, Pócs összeállításban futott ki a pályára, kispadunkon Ménesi, Herrich, Forgó, Nemes, Őri és Szendeff vártak bevetésre. A DVTK II. a Sándor, Oláh, Mrva, Radics, Ivánka, Bencsík, Illés, Balázsi, Kotula, Vajda, Balázs csapattal állt föl, míg Sherekhora, Temesvári, Fekete, Silimon, Fülöp, Kollár, Vincze, Kövesi, Gulyás, Bodnár, Hetyei, Ferencsik játékára csereként számított Vincze Richárd vezetőedző.

A borsod megyei együttes hat győzelemmel és nyolc vereséggel a játéknapot megelőzően a 13. helyen állt a tabellán, egy hellyel - de szintén 18 ponttal - megelőzve csapatunkat, a legutóbbi fordulóban Vajda Botond és Illés Bálint találataival idegenben 2-1-re legyőzték a DVSC II. együttesét.

Szabó Péter játékvezető sípszava után a 3. percben Kapornai háttal fejelte tovább Pócs labdáját, de Sándor védeni tudta a léc alá tartó labdát. Továbbra is kezdeményeztünk, így a 6. percben Kleisz jobb oldali beívelését Szalai fejelte centikkel a jobb felső sarok mellé.

A 29. percben egy számunkra balszerencsés góllal szerzett vezetést a diósgyőri alakulat. Kapusunk kirúgás közben elcsúszott a vizes talajon, így Balázsira rúgta a labdát, ami a bal alsó sarokba pattant (1-0).

Ezzel nem volt vége a pechsorozatnak: egy távoli lövés eltalálta Kleisz kezét, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, Vajda pedig a bal sarokba lőtt. Bánfalvi ugyan érezte a sarkot, de nem tudott menteni (2-0).

Az első játékrész vége előtt esélyünk nyílt a szépítésre: Kapornai játszotta be magát a jobb oldalon a tizenhatoson belülre, majd 14 méterről lőtt, de a labda a jobb alsó sarok mellett hagyta el a játékteret.

A szünetben Szalai helyére Szendeff állt be, de a csere kényszerű volt, mert támadónk rúgást kapott a térdére még az első félidő elején. A hazaiak nem cseréltek, változtatás nélkül folytatták a következő játékrészt. 

A második félidőben csapatunk bátrabban lépett pályára, aminek eredménye is volt: Kapornai 18 méteres, középről leadott lövése megpattant egy védő lábán, ám Sándor bravúrral védeni tudott. Szendeff jó helyen volt, a kipattanó labdát kapura lőtte, de már lesen volt. 

Negyedóra múlva Hosszú jobb oldali beívelését Rab kapásból, 10 méterről ellőtte, de egy védőről kipattant a labda. Nem kellett sokat várni, hogy megszülessen szépítő találatunk: Hosszú jobb oldali lapos beadását Rab kapásból 8 méterről - a jobb kapufát érintve - lőtte a hálóba (2-1).

Kompromisszumok nélkül támadtunk az egyenlítésért: a 85. percben Kapornai 22 méteres szabadrúgását Enyedi fejelte 10 méterről a jobb alsó sarok felé, de Sándor odaért és védett, majd néhány perc múlva Kapornai jobb oldali szögletét a rövid saroknál érkező Kleisz perdítette kapásból a bal kapufa mellé.

A négyperces hosszabbításban is a kapujuk elé szegeztük ellenfelünket, ők viszont kivédekezték támadásainkat, így maradt a 2-1-es végeredmény. 

Harmati Tamás vezetőedző a lefújást követően értékelte a mérkőzést:
- Sajnos az első félidőben akadozott a játékunk és a két peches gól is megfogta fiatal csapatunkat, aminek következtében elveszítettük a tartásunkat és a szervezettségünket is. A félidőben rendeztük a sorainkat, és sokkal férfiasabb játékot kértünk a játékosoktól, ami maradéktalanul meg is valósult, hiszen egyértelműen visszajöttünk a meccsbe, újra felismerhetővé vált az a játék, amit látni szeretnénk és meg is tudtuk szerezni a szépítő gólunkat, az utolsó tíz percben pedig egy kis szerencsével ki is egyenlíthettünk volna. A második félidei teljesítményéhez gratulálok mindenkinek, az első félidei játékunk elemzéséből pedig rettenetesen sokat tanulhatunk.

A 20 esztendős Hosszú Zétény kiemelkedő teljesítményével és gólpasszával hívta fel magára a figyelmet:
- Az első félidőt rosszul kezdtük, ami rányomta a bélyegét a teljesítményünkre. A második játékrészre összeszedtük magunkat, így kellett volna az elsőben is játszanunk. Most a szerencsével hadilábon álltunk, mert ami ellenfelünknek szerencsésen alakult az első félidőben, az nekünk a másodikban ellenkezőleg történt. 

Folytatás vasárnap, november 6-án 11 órától az NB III. Keleti csoportjának 16. fordulójában a Tiszafüred együttesét fogadjuk hazai pályán. Köszönjük, hogy szurkolóink ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!