Litauszki Róbert és Radó András értékeltek

2021-05-18 16:15
Az NSO TV munkatársa, Pusztai Viola készített interjút két játékosunkkal a Győr elleni mérkőzés után. Radó András és Litauszki Róbert is csalódottan értékelt az elszalasztott feljutási lehetőség után, illetve Schindler Szabolcs vezetőedző sajtótájékoztatón elhangzott értékelésére is reagáltak.

Látszik a csalódottság az arcodon. Hiába nyertetek a Győr ellen, nem sikerült feljutni – ha visszanézel erre az idényre, akkor szerinted hol ment el a feljutás?
Radó András: „Nyilván nem indítottuk jól az évet, ott azért elég sok pont elment, de összességében tényleg nehéz mit mondani. Szomorúak és csalódottak vagyunk. Nyilván az volt a célunk, hogy feljussunk, de a másik két csapatra sem lehet azt mondani, hogy ne érdemelnék meg. A Gyirmót is, a tizennyolc meccses veretlenségi sorozat, hát nem nagyon volt ilyen, úgyhogy tényleg nehéz mit mondani. Azt gondolom, összességében az éves produkciónkra azt lehet mondani, hogy megérdemeltük volna a feljutást, de hát egy nüánsszal lemaradtunk.”
Litauszki Róbert: „Sajnos ez nem a mai napon dőlt el, nem a mi kezünkben volt a sorsunk. Múlt héten volt talán az a mérkőzés, ahol nagyon elrontottuk az egészet. Beszélhetünk a bajnokság első feléről is, de az már a múlt. Utána kiegyenesedtünk, egész tavasszal ott voltunk az első két hely valamelyikén, aztán jött egy múlt heti pofon, amire senki nem számított és mindjárt a harmadik helyre taszított minket. Speciális helyzet, hogy a Gyirmót, a Debrecen és mi, hárman versenyeztünk, és megmondom őszintén, nem nagyon tekintgettünk hátra, hogy mekkora veszélybe kerülhetünk egy vereség esetén, mert tényleg nem is volt benne a csapatban egy vereség. Jól játszottunk, önbizalommal telve voltunk, csak az első helyet néztük. Aztán a nevető harmadikként a Gyirmót előre lépett és megelőzött minket. Jár nekik a gratuláció egyébként, mert egész tavasszal nem kaptak ki. Úgy gondolom, hogy nekünk is szép szezonunk, jó szezonunk volt, a vége már annyira nem szép, de ez már történelem.” 

Schindler Szabolcs a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy nem tudtátok elviselni a nyomást. Te hogy érezted az egész idényre nézve, volt olyan szakasz, amikor tényleg akkora nyomás volt rajtatok, mert mindenki elvárta, hogy a Vasas feljusson, hogy ezt nem tudtátok elviselni?
Radó András: „Én nem érzem azt, hogy ne tudtuk volna elviselni. Nyilván voltunk tizenhatodikak is, onnan aztán feltornázta magát a csapat gyakorlatilag. A vége felé elsők voltunk nagyon sokáig, illetve ott voltunk a feljutó helyen. A nyíregyházi mérkőzés nem úgy sikerült, nyilván mondhatni, hogy azon valamilyen szinten elment, de azért volt az első pár forduló, amikor nem úgy ment a csapatnak, ott is hiányoztak a pontok. Nem tudom tényleg, hogy ez hol ment el, én azt gondolom, hogy a csapat végig tette a dolgát, ott voltunk, rossz pillanatban buktunk pontot, ez kétségtelen.”  
Litauszki Róbert: „Ezzel együtt kell élni egy sportolónak. Ezek a mérkőzések, amikor tényleg van nyomás és mindenki arra figyel, hogy mi lesz a mérkőzésen, azokon lehet a legjobban megmutatni magadat. A csapatban számos olyan játékos van, aki már jó néhány csatát megélt. Nem jött össze, hogy mi az oka, azt nem tőlem kell megkérdezni. Láttuk, hogy a szezon elején ki volt kiáltva a Vasas. Egyértelműen óriási felelőssége van a játékosoknak abban, hogy nem jutottunk fel itt a végén, de látni kellett, hogy egy csapatépítés nem egyszerű, az egy hosszú folyamat. A kezdeti nehézségek után kiegyenesedett a csapat, és úgy gondolom, hogy esélyeshez méltón szerepeltünk a bajnokság maradék részében. Azért látjuk, hogy a Debrecen ugyanúgy kezdett bukdácsolni, jöttek a nehéz mérkőzések, és tényleg mínusz tizenháromról az élre álltunk, azért azt gondolom, hogy a csapat megmutatta a karakterét. Az, hogy nagy volt a nyomás és nem tudtunk nyerni, ez szerintem nem jó kifogás, mert tényleg a sportolót a nyomás kell, hogy éltesse, és az kell, hogy önbizalmat adjon neki, engem mindig ez spannolt fel. Nem játszottam Nyíregyházán, nem tudok nyilatkozni a többiek nevében.”

Szintén a vezetőedzőtök beszélt arról a sajtótájékoztatón, hogy igaz, hogy sok NB I-es játékos van a csapatban, de nem olyan egyszerű az NB II-re rászokni, vagy felvenni az NB II stílusát, mert sokkal agresszívabb. Te, mint NB I-es játékos, hogy látod ezt az idényt itt az NB II-ben ebből a szempontból?
Radó András: „Abszolút teljesen más, mint az NB I. Ahogy a Mester is akkor mondta, sokkal agresszívabb, sokkal másabb, mint az NB I-es bajnokság. Aki azt mondja, hogy itt könnyű futballozni, vagy itt könnyű bajnokságot nyerni... szerintem semmilyen bajnokságot nem könnyű megnyerni, legyen az bármilyen osztály. Tényleg nincsenek könnyű mérkőzések, ezt az egész szezonban tapasztaltuk a saját bőrünkön. Mindenki élet-halál meccset vívott ellenünk, úgyhogy tényleg nem voltak könnyű mérkőzéseink, de így is azt gondolom tényleg, hogy rengeteg mérkőzést nyertünk, de hát nem sikerült sajnos itt a végén.”

Jövőre is a Vasast fogod segíteni, hogy feljusson az NB I-be?
Litauszki Róbert: „Ez még a jövő zenéje. Ez most mindenkinek egy új helyzet, nem tudjuk, hogy mi fog történni a jövőben.”
Radó András: „Nagyon jó a csapat, a csapategység is. Azt gondolom, ezt mutatták a győzelmek is, úgyhogy nyilván jövőre sem lesz más cél, mint hogy feljusson a csapat.”

forrás: NSO TV