Lapszemle: Miért jó a Vasas Kubala Akadémiához tartozni?

2019-03-08 12:40
A VKLA tulajdonosa, Nagy Miklós a Népszavának adott nyilatkozatában elmondta, az elmúlt közel tíz hónapban sikerült stabilizálni a működést, valamint megteremtették az alapokat a nyugodt és eredményes munkához.

Mit tekint sikernek?

- Számomra az a siker, ha a futballozni szerető gyerekek hozzánk jönnek és azok, akik alkalmasak arra, hogy felnőttként élsportolók legyenek, el is érik azt a szintet, ami bennük van. Nagyon örülök annak, hogy az akadémiáról három játékosunk már szerződést kapott a felnőtt együttesnél, és többen vannak, akik hét közben a profikkal is edzenek. Ugyanilyen fontos, hogy akik nem jutnak el idáig, azokban is alakuljon ki kötődés a Vasashoz, szeressék meg a sportolást, a rendszeres mozgást, és testileg-lelkileg egészséges felnőttekké váljanak.

Miért jó a Vasas Kubala Akadémiájához tartozni?

- Regionális központként 4 Bozsik központ, 57 sportszervezet és mintegy 5000 utánpótlás labdarúgó tartozik a rendszerünkbe. A kiválasztási folyamatot követően az akadémia saját korosztályos csapataiban 300 sportolónak nyújtunk kiemelt akadémiai képzést. Az ország egyik legnevesebb utánpótlás műhelyeként oktatjuk a labdarúgást. A mi erősségünk az egyéni képzés. Utánpótlás szinten az egyéniségek fejlesztésének rendeljük alá az eredményességet. Korosztályonként csak egyetlen, a legjobbakból álló szűk keretet versenyeztetünk, akikkel keretenként 4-5 szakember (vezetőedző, asszisztensedző, erőnléti- és egyéni képzést végző edző) foglalkozik.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.