Kovács Patrik is betalált Izland ellen

2023-08-20 10:52
A támadó csereként beállva szerzett gólt a Telki Kupa záró fordulójában 3-0-ra megnyert mérkőzésen, a magyar U17-es válogatott ezüstérmes lett a tornán.

Magyarország-Izland 3-0 (1-0)
Telki Kupa
Telki
250 néző

Magyarország: Fodor-Papp - Szabó (Csorba D., 60.), Kiss, Somogyi (Madarász, 60.), Rácz (Pál, 85.) - Fónai (Hős, 60.), Kostevc (Németh, 71.), Kovács K. (Bolgár, 71.), Tóth (Bolgár, 46.) - Egri (Barkóczi, 71.), Mondovics (Kovács P., 60.)
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

Izland: Magnússon (Símonarson, 88.), Arnarson (Stefánsson, 88.), Sigurdsson (Ágústsson, 88.), Stefánsson, Bordarson (Hlynsson, 41.), Johannessen, Brynjarsson, Olsen, Kristjánsson, , Gudnason (Arnarsson, 46.), Bergmann
szövetségi edző: Ludvik Gunnarsson

sárga lap: Madarász (67.)

gólszerző: Egri (21., 52.), Kovács P. (74.)

A ma délelőtti mérkőzésen Horvátország 4-1-re legyőzte Üzbegisztánt, ennek köszönhetően száz százalékos teljesítménnyel megnyerte a tornát. A magyar és az izlandi válogatott egyaránt 3-3 ponttal várta a találkozót, az összecsapás tétje a második hely megszerzése volt. A magyar együttes a nyitó körben 4-1-re felülmúlta Üzbegisztánt, második csapatunk játékosa, Kovács Patrik két góllal vette ki részét a sikerből, a második fordulóban viszont nagy csatában 1-0-s vereséget szenvedtünk a későbbi tornagyőztes horvátoktól.

Az Izland elleni találkozón második csapatunk labdarúgói, Kovács Patrik és Barkóczi Barnabás a kispadon kezdtek. Kiegyenlített játékot hozott az első felvonás, nálunk volt többet a labda, de az első komoly helyzet az izlandiak előtt adódott, amikor a 11. percben Kristjánsson csavart kevéssel a kapu mellé egy 22 méteres szabadrúgás után. A 16. percben Mondovics lőtt 18 méterről kevéssel a kapu fölé, öt perccel később viszont Egri fejesgóljával megszerezte a vezetést a magyar együttes (1-0).

A 44. percben Kristjánsson kényszerítőzött Gudnasonnal, de a visszakapott labdát éles szögből balról, 15 méterről a hosszú sarok mellé lőtte. A második félidő elején az izlandiak beszorították válogatottunkat, az 50. percben Arnarsson végzett el szabadrúgást 18 méterről, de a laposan ellőtt labda kipattant Fodor-Pappról, az ismételni akaró izlandi játékos pedig lesen volt. Két perccel később megduplázta előnyét a magyar együttes: Egri lépett ki a védők közül, majd a kifutó kapus mellett 12 méterről a hálóba helyezte a labdát (2-0). Az 57. percben Olsen tört be a tizenhatoson belülre, ám hosszan tolta meg a labdát, amit így a kivetődő Fodor-Papp el tudott ütni előle. A 60. percben csereként pályára lépett második csapatunk játékosa, Kovács Patrik.

Az izlandiak egyre nagyobb intenzitással támadtak, a 61. percben a felső kapufát is eltalálták, de gólt továbbra sem tudtak szerezni, a 70. percben Johannessen lőtt 13 méterről kevéssel a kapunk mellé. A 73. percben beállt Barkóczi Barnabás is, a 74. percben pedig Kovács Patrik megszerezte harmadik gólunkat, miután Hős kiugratását követően 12 méterről az izlandi kapus mellett a hálóba gurította a labdát (3-0).

A helyzeteit jobban kihasználó magyar válogatott megérdemelten nyert és szerezte meg a második helyet a 42. Telki Kupán. Kovács Patriknak külön gratulálunk, mert bár nem ő lett a torna gólkirálya, azt a címet fiatalabb kora miatt csapattársa nyerte el, ám a találatok számát tekintve ugyanannyiszor talált be az ellenfelek kapujába.