Kondás Elemér: Nem lesz könnyű, de mindent megteszünk a továbbjutásért

2023-03-01 10:00
Vezetőedzőnk a Paks elleni MOL Magyar Kupa-találkozó előtt osztotta meg célkitűzéseinket.

A MOL Magyar Kupa negyeddöntőjében Paksra látogatunk, a versenykiírás szerint egy mérkőzésen dől el az elődöntőbe való továbbjutás. Kondás Elemér a Honvéd elleni siker előtt elmondta, bár a bajnokságban minden héten élet-halál küzdelmeket vívunk, a Vasas a kupában is a végsőkig szeretne harcolni.

- Mondhatni mindegy volt, kivel sorsolnak össze a negyeddöntőben, hiszen a nyolc között már csak kifejezetten jó csapatok vannak. A célunk egyértelmű: tovább szeretnénk jutni. Tudjuk, hogy nem lesz egyszerű, ez a Paks legutóbbi mérkőzése alapján is könnyen megjósolható: megverték a jó erőkből álló Puskás Akadémiát, méghozzá úgy, hogy rúgtak négy gólt idegenben, ez önmagáért beszél. Elképzelhető, hogy hétközi kupameccs lévén változik majd az összeállításuk, ahogy a miénk is, de ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy nem adunk bele mindent, sőt, a lehető legjobb állapotú csapatunkat szeretnénk a pályára küldeni. Ez eddig is jellemző volt ránk, és ezt tartani is fogjuk, mert az összecsapás során nagyon fontos szerepe lehet azoknak, akik az eddigiekben kevesebb játékperchez jutottak.

Csapatunk az elmúlt fordulóban a Honvéd alakulatát búcsúztatta, míg a Paks ebben a sorozatban még nem találkozott első osztályú ellenféllel. Időközben vezetőedzőt is váltottak, az új tréner személyében pedig - a paksi együttest tavaly kupadöntőig vezető - Bognár György került kinevezésre.

- Nem számít, hogy kik voltak az ellenfelek az idáig vezető úton. A tét a legjobb négy közé jutás, ennek megfelelően mindent meg fogunk tenni azért, hogy legyőzzük a Paksot. Természetesen próbálunk minél jobban felkészülni az ellenfélből, folyamatosan elemezzük a versenytársak játékát. A Paks esetében tudjuk, hogy más játékstílust képvisel Waltner Róbert és Bognár György, de nekünk a saját játékunk érvényesítése a legfontosabb. Ahogy azt már korábban elmondtam, nincs priorizálás a versenykiírások között, mindent megteszünk azért, hogy a Vasas elődöntőt játszhasson a következő körben.