Kondás Elemér: Minden pontnak nagy jelentősége van

2023-02-24 10:37
Vezetőedzőnk a Kisvárda elleni találkozó előtt osztotta meg gondolatait.

A zalaegerszegi bajnoki mérkőzést követően Kondás Elemér a sajtótájékoztatón elmondta, egy ilyen döntetlen után tipikusan felmerül a „félig üres, félig teli pohár” dilemmája, hiszen bár vereség és kapott gól nélkül hoztunk el egy pontot egy erős csapat otthonából, elégedettségről csakis győzelem esetén lehetne beszélni, így némi csalódottsággal tértünk haza Zala megyéből - a 21. fordulóban pedig egy hasonlóan erős csapatot fogadunk hazai pályán.

- Az elmúlt hétvégén küzdött a csapat, gólszerzési lehetőségünk is adódott, de ezeket sajnos nem tudtuk értékesíteni. A védekezésünk rendben volt, a büntetőnél viszont nagyon kellett Uram János bravúrja. Szombaton egy nagyon jó csapat érkezik hozzánk, nem véletlenül állnak jelenleg is a dobogón. Egy egységes, masszív alakulat lesz az ellenfelünk, jó kvalitású játékosokkal.

A tavaly októberi találkozó rossz emlékként égett a tudatunkba, hiszen a vereségben több balszerencsés szituáció is közrejátszott.

- Az őszi összecsapáson nagyon hamar kipontozódott Szivacski, így a mérkőzés nagy részét emberhátrányban játszottuk le. Sajnos több olyan szituációt is engedtünk kialakulni, melyekből ellenfelünk gólt tudott szerezni, de úgy érzem azóta rengeteget léptünk előre védekezésben, sokkal masszívabb a csapatunk. Támadásban kell sokkal hatékonyabbnak lennünk, hiszen bár kevés gólt kapunk, keveset is lövünk. Emiatt szereztünk kevesebb pontot, hiszen bár sokszor megvannak a gólszerzési lehetőségeink, nem tudjuk kihasználni azokat. Vannak bizonyos mérkőzések, amikor nem tudunk sok ziccert kidolgozni, ilyenkor még inkább fontos, hogy ha adódik egy helyzetünk, akkor azt könyörtelenül értékesítenünk kell. Ebben a bajnokságban minden gólnak, minden pontnak nagy jelentősége van.

Múlt héten jelentettük be Balogh Norbert érkezését, aki a ZTE ellen debütált is Vasas-színekben, most kedden pedig Urblík József szerződtetése is megvalósult, így a vérbeli csatár és a támadó felfogású középpályás is szakmai stábunk rendelkezésére áll a Kisvárda ellen.

- Nagyon bízunk benne, hogy az érkező játékosok segítségünkre lesznek tavasszal. Biztosan kell nekik még idő, hogy százszázalékosan a legjobb formájukba lendüljenek, de hamarosan mindketten értékes tagjai lesznek a csapatnak.