Két pontot Kazincbarcikán hagytunk

2024-02-25 21:06
A Merkantil Bank Liga 22. fordulójában vasárnap délután a Kazincbarcika otthonába látogattunk, ahol bár sokáig úgy tűnt, hogy Berecz Zsombor találata három pontot érhet a számunkra, sajnos a hajrában egyenlítettek a hazaiak, így 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

Kolorcity Kazincbarcika SC – Vasas FC 1–1 (0–1)
Merkantil Bank Liga, 22. forduló
2024. február 25., vasárnap 17:00
Kolorcity Aréna
800 néző

játékvezető: Katona Balázs (asszisztensek: Horváth Róbert és ifj. Varga Gábor, tartalékjátékvezető: Takács Tamás) 

Kolorcity Kazincbarcika SC: Megyeri – Ternován (Gante, 75.), Szekszárdi M., Heil, Dobozi (Vincze, 54.), Kotula (Süttő, 54.) – Csatári, Csilus (Ádám, 64.), Pekár (Kártik, 64.) – Pethő, Pinte
vezetőedző: Csábi József

Vasas FC: Jova – Bakti, Baráth, Otigba, Doktorics – Urblík, Berecz (Vida, 67.), Hidi M – Holender (Hinora, 67.), Tóth M. (Szalay, 59.), Radó
vezetőedző: Desits Szilárd

gólszerző: Pethő (86.), ill. Berecz (45.)

sárga lap: Dobozi (4.), Ternován (28.), Kártik (84.), ill. Baráth (87.)

Csapatunk eddig 9 alkalommal lépett pályára a Kazincbarcika ellen tétmérkőzésen: 4 győzelem és 3 döntetlen mellett kétszer szenvedtünk vereséget, az összesített gólkülönbség 17–10 a javunkra. Az őszi találkozónk az Illovszky-stadionban 2–2-es döntetlennel zárult, az egyenlítő gólunkat a 90. percben beállt Zimonyi Dávid szerezte a 98. minutumban.

Desits Szilárd az alábbi kezdőtizenegynek szavazott bizalmat a mai mérkőzésen: Jova – Bakti, Baráth, Otigba, Doktorics – Urblík, Berecz, Hidi M – Radó, Holender, Tóth M., míg a kispadon Uram, Bánfalvi, Litauszki, Sztojka, Rab, Hinora, Deutsch, Vida, Puskás, Girsik, Szalay és Zimonyi foglalt helyet. Ódor Máté betegség, míg Pávkovics Bence és Faragó Bálint továbbra is térdsérülés miatt nem állhatott a szakmai stábunk rendelkezésére. Szánthó Regő rehabilitációja még tart, a héten azonban már bizonyos gyakorlatokban csatlakozhatott a csapathoz, így remélhetőleg hamarosan bemutatkozhat Vasas-mezben.

A Kolorcity Kazincbarcika SC így kezdett: Megyeri – Ternován, Szekszárdi M., Heil, Dobozi, Kotula – Csatári, Csilus, Pekár – Pethő, Pinte, míg Csábi József vezetőedző döntése értelmében Király, Ádám, Kártik, Gante, Szabó, Süttő, Vincze és Demeter csereként várt bevetésre.

Nem kellett sokat várni az első gólhelyzetre, a 2. percben Doktorics érte el és adta középre Urblík kiugratását, amelyet Holender okosan átlépett, a második hullámban érkező Berecz pedig 16 méterről kapásból tüzelt, egy hazai védő azonban blokkolt. A 10. percben Radó futott el a jobb szélen, ám a kapu elé lőtt labdájáról kevéssel lemaradtak a társak. A mezőnyben kiegyenlített volt a játék, ám gyors ritmusváltással már a második veszélyes helyzetet alakítottuk ki a találkozó elején.

A 13. percben Pekár ívelt a hosszú sarok felé, Baráth fejjel szögletre mentett, a hazai sarokrúgásból nem alakult ki gólhelyzet. A folytatásban sokáig a mezőnyben folyt a küzdelem, mindkét csapatra jellemző volt, hogy eljutott az ellenfél tizenhatosáig, de az utolsó passzok pontatlanok voltak, így tisztáztak a védelmek. Hosszú indításokkal is megpróbáltunk a védők mögé kerülni, de ezek a labdák nem jutottak el a címzettekhez. A 25. percben Pethő lőtt élesen középre a bal oldalról, a kapura tartó labdát Jova védte magabiztosan. A hazaiak már a mi térfelünkön probálták megzavarni a labdakihozatalokat, magas letámadásuk megnehezítette számunkra a támadások építését.

A 36. percben Tóth remek csellel futott el a jobb szélen, ám az alapvonalról laposan belőtt labdája a becsúszó Berecz lábáról a kapu fölé pattant. A 38. minutumban Radó lépett ki a bal oldalon, keresztbe lőtt labdáját a hosszú oldalról Bakti tette vissza a bal kapufához, ahol Tóth az oldalhálóba továbbított. Öt minutummal később Berecz emelt a tizenhatoson belülre, Megyeri vetődve szerezte meg a labdát Radó elől. A 45. percben viszont góllá érett a félidő második felében tapasztalt nyomásunk: Pekár hosszan vett át egy kifejelt labdát, amelyet Berecz szerzett meg a hazai tizenhatos előtt, már az átvétellel lövőhelyzetet teremtett magának, majd egy igazítás után, 16 méterről a jobb alsó sarokba helyezett, Megyeri mozdulni sem tudott a lövésre,  0–1.

A hazaiak legtöbb ellenfelünkkel ellentétben nem húzódtak vissza a saját térfelükre, hanem a térfelünkön is letámadással igyekezték megakadályozni a támadásaink építését. A 30. perctől egyre nagyobb fölénybe kerültünk és az első játékrész utolsó percében megérdemelten szereztük meg a vezetést.

A második felvonásban a hazaiaknak mindenképpen gólt kellett szerezniük, ez pedig a játék képén is meglátszott. Csapatunk hátrébb húzódott, átadta a kezdeményezés lehetőségét a hazaiaknak, akiknek a támadásaiban azonban nem volt átütőerő, Otigba és Baráth magabiztosan állította meg az akciókat.

A nagyobb területtel sokáig mi sem tudtunk élni, mert az ellentámadásainknál az utolsó passzokba továbbra is hiba csúszott. Az idő múlásával fokozatosan kezdte elveszíteni a hitét a hazai csapat, a 80. perctől egyre többet volt a labda a kazincbarcikai térfélen. A 86. percben azonban váratlanul, gyakorlatilag a semmiből egyenlített a KBSC: Baráth egy ütközés után rövid ideig a földön maradt az ellenfél tizenhatosán belül, az ellentámadásnál pedig rendkívül hiányzott hátul, egy jobb oldali beadás után, 8 méterről Pethő fejelt a kapunkba, 1-1.

A 89. percben Radó tekert középre egy szabadrúgást a kapu elé, Hinora kevéssel maradt le a beadásról. Két perccel később Hidi M jobb oldali beadása után a rövid felső sarok felé csavarodott a labda, Megyeri azonban biztosított és szögletre tenyerelte a játékszert. Az első félidőben megérdemelten szereztük meg a vezetést, míg a második felvonásban magabiztosan tartottuk az eredményt. Mivel azonban nem tudtuk megrúgni a második gólt, a 'Barcika a hajrában büntetett, így fájó, 1–1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A Kolorcity Kazincbarcika SC elleni mérkőzésről szöveges tudósítás IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző így értékelt a lefújás után

– A kezünkben volt a mérkőzés, megérdemeltük volna a győzelmet egy nagyon nehéz és szervezett ellenféllel szemben, amely kőkeményen, helyenként durván futballozott. Bár a játékosaim ezt jól tolerálták, rendkívül sajnálom, hogy egy felelőtlen hibával elvettünk magunktól egy rendkívül fontos győzelmet, bár azt gondolom, a hazai gólt szabálytalanság előzte meg, amelyet le kellett volna fújni a túloldalon.

A Kolorcity Kazincbarcika SC elleni mérkőzésről élő közvetítésben számoltunk be, aki nem látta a találkozót, visszanézheti hivatalos YouTube-csatornánkon. Köszönjük drukkereinknek, hogy a helyszínen szurkoltak csapatunknakt! Együttesünk legközelebb a MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében lép pályára a Győr–Moson–Sopron Vármegyei I. osztályban szereplő Mezőörs KSE otthonában február 28-án, szerdán 13 órakor. A kezdési időpontot az MLSZ jelölte ki, azokon a pályákon, ahol nincs villanyvilágítás, a szabályok szerint a téli időszakban nem lehet később elkezdeni az összecsapásokat.

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!