Jova Levente: Egységesek vagyunk, ez az eredményességben is látszik

2022-03-17 10:00
BETONBIZTOS a Vasas csapatvédekezése – elképesztő, de az eddig lepörgött 28 bajnoki fordulóból tizenhatszor (!) nem kaptak gólt az angyalföldiek, s mindannyiszor Jova Levente állt a pestiek kapujában - olvasható a Nemzeti Sport cikkében. A sportnapilap újságírója, Cserháti András beszélgetett kapusunkkal.

- Nem csak sablonduma, valóban így gondolom, hogy ez nem feltétlenül az én, hanem a csapat érdeme - mondta lapunknak Jova Levente, a Vasas 30 esztendős kapusa. - A legutóbbi hat bajnokit is sikerült lehoznunk nullára, ez nyilván jót tesz a kapus lelkének, ez azonban csak hab a tortán, a lényeg az, hogy sikeresek legyünk. Igaz, ilyen vagy ehhez hasonló sorozatom az MTK U19-es csapatánál lehetett, de talán akkor sem hoztam le hat meccset zsinórban kapott gól nélkül, ez eddig példa nélküli a karrieremben. Egységesek vagyunk, ez szerencsére az eredményességben is meglátszódik, hiszen az élen állunk, s nyolc ponttal szereztünk többet, mint a harmadik, már nem feljutó Kecskemét. Ez komoly előny, de óriásit hibáznánk, ha hátradőlnénk és azt hinnénk, már feljutottunk az NB I-be.

Oda, ahol régen járt Jova Levente - a futballista legutóbb 2016. április 20-án léphetett pályára az élvonalban, a Ferencváros játékosaként a Videoton FC otthonában.

- Emlékszem, kikaptunk egy-nullra, s ennek már hat éve… Nyilván az NB I más kávéház, más a labdarúgás szintje is. Hiszen az NB II-ben a legtöbb csapat védekezik ellenünk, s mivel ezt már a legtöbb együttes elsajátította, senki ellen sincs könnyű feladatunk. Azért kell a hátralévő tíz meccsen magabiztosan szerepelni, hogy a következő idényt az élvonalban kezdhessük, ez a legfőbb célja a játékosoknak. Legközelebb kifejezetten nehéz feladat vár ránk, hiszen a Nyíregyháza ellen lépünk pályára idegenben, a balmazújvárosi albérletükben. A Szpari behúzta a legutóbbi két meccsét, legyőzte a Diósgyőrt és a Csákvárt is, jó csapatról beszélünk, Feczkó Tamás vezetőedző rendre jó brigádokat rak össze. Nekem még különlegesebb lesz a vasárnapi meccs, hiszen két és fél évet lehúztam Nyíregyházán, ahol jól éreztem magam. De ez már a múlt, nem lehet más célom, mint nyerni - lehetőleg kapott gól nélkül…