Hős Zsomborral és Barkóczi Barnabással a soraiban nyert az U17-es válogatott

2023-10-25 18:28
A korosztályos nemzeti csapat a Telkiben zajló Európa-bajnoki selejtezőtorna első fordulójában Andorrát múlta felül 2-0-ra. Klubunk két fiatal játékosa a kezdőtizenegyben lépett pályára.

Magyarország-Andorra 2-0 (0-0)
U17-es Eb-selejtező
Telk
i

Magyarország: Kocsis - Zója-Katona (Kostevc, 64.), Pál, Szekér, Csorba (Rácz, 75.) - Hős (Somogyi, 81.), Madarász, Mondovics - Vitályos, Kugyela, Barkóczi (Egri, 64.)
szövetségi edző: Jeremiás Gergő

Andorra: Fernandez - Canals, Coelho, Bisbal, Vieira (Raxach, 63.) - Alorda, Moraguez (Dieguez, 74.), Medina (Kaddouri, 86.), Prinetti (Heredia, 74.) - Falco, Figueiredo (Tricas (63.)
szövetségi edző: 
Óscar Sonejee

gólszerző: Kugyela (41., 95.)

sárga lap: Hős (30.), Zója-Katona (60.), Csorba (71.), ill. Vieira (42.), Rexach (72.)

A magyar U17-es válogatott szerdán megkezdte szereplését a hazai rendezésű Eb-selejtező tornán Telkiben, a kezdőcsapatban klubunk két játékosával, Hős Zsomborral és Barkóczi Barnabással. Az első ellenfél Andorra volt. Jeremiás Gergő szövetségi edző ezen a találkozón még nem számíthatott két külföldön játszó labdarúgójára, Németh Hunorra és Szép Mártonra.

Az első nagyobb helyzetünk a 32. percben klubunk játékosa, Barkóczi Barnabás előtt adódott, amikor egy jobb oldali beadás után támadónk a rövid saroknál a kapu mellé csúsztatta a labdát. Az andorraiak rögzített játékhelyzdetekből próbáltak veszélyeztetni, hat szögletrúgást végeztek el az első félidőben. A 38. percben tizenegyeshez jutottak a vendégek, ám Alorda lövését Kovács kivédte. Három perccel később megszereztük a vezetést, egy andorrai szögletet követő kontratámadás végén Mondovics passzolt Kugyelához, utóbbi pedig az üres kapuba továbbította a labdát (1-0). 

A második félidő elején Madarász Ádám találta el a felső kapufát. Egyre bátrabbak lettek a vendégek, a 65. percben Kovács bravúros védése mentette meg a magyar kaput a góltól. A végeredményt a 95. percben Egri állította be.

A csoport másik mérkőzésén Bulgária 1-1-es döntetlent játszott a bosnyákokkal. A mieink szombaton 16 órakor a bolgárokkal mérkőznek meg Telkiben.

- Nem számítottunk könnyű mérkőzésre, és nem véletlenül: egy pillanatig sem volt könnyű dolgunk a kilencven perc során. Az ilyen mérkőzések az első gól megszerzéséig mindig nehezek, de  ezúttal végig megszenvedtünk az andorraiak ellen. Hosszú ideig nem tudtuk megszerezni a vezetést, ezzel felhoztuk az ellenfelet, mi pedig lélektanilag egyre mélyebbre kerültünk. A gól után lehetett volna könnyebb dolgunk, de egygólos előnyben sem tudtunk felszabadultan játszani. A második félidei teljesítményünk nem tetszett, hiába irányítottuk a mérkőzést, nem tudtuk azt a játékot hozni, amit elterveztünk. A lényeg azonban a győzelem, és a megszerzett három pont, bízom benne, hogy a hátralévő mérkőzésekre sokat javul a teljesítményünk - mondta a mérkőzés után Jeremiás Gergő szövetségi edző az mlsz.hu-nak.