Hidi Patrik: Azon leszünk, hogy a hibákat kijavítsuk

2022-08-22 14:05
Vasárnap este 2-1-es vereséget szenvedtünk a Honvéd csapatától, a mérkőzés egyetlen Vasas-gólját a korábban Honvéd-színekben játszó Hidi Patrik szerezte. A mérkőzés után Pusztai Viola, az NSO TV munkatársa kérdezte Patrikot a történtekről.

Nagyon jól indult számotokra a találkozó, hiszen korán megszereztétek a vezetést, de a vége vereség lett. Hogyan élted meg a mérkőzést?

- Elég nehezen. Úgy éreztem, talán az első félidőben jobban játszottunk: megszereztük a vezetést, aztán volt még egy nagy lehetőségünk, hogy megszerezzük a másodikat. Sajnos ez nem sikerült, hátul volt egy kisebb rövidzárlat, amiből gólt kaptunk. Úgy gondolom, hogy mezőnyben jól játszottunk, a támadó harmadban élesebbnek kell lennünk, hogy a kevés kialakított helyzetet be tudjuk rúgni.

Hogy élted meg, hogy korábbi csapatod, a Honvéd ellen kellett pályára lépned?

- Ugyanúgy készültem, mint az összes többi mérkőzésre. A kezdő sípszónál volt talán egy kicsit érzelmesebb a meccs számomra, de ilyen a futball, most már a Vasas sikeréért küzdök, és ezért mindent meg fogok tenni, ugyanúgy, ahogy korábban a Honvédnál.

Nem a megszokott pozíciódban voltál, a védelem tengelyében kellett játszanod. A mester véleménye szerint jól helyt álltál. Te hogyan érezted ezt?

- Én is úgy éreztem, hogy sikerült lehoznom ezt a meccset. Korábban már külföldön is játszottam ebben a pozícióban, és itt a Vasasban is az edzőmeccsek alatt kipróbált már a mester a védelemben, felkészülve arra, hogy lehetséges, hogy esetenként itt kell játszanom, úgyhogy nincs ezzel semmi probléma.

Korábbi csapattársad és barátod, Szappanos Péter is benne volt a gólban, amit szereztél. A meccs előtt azt nyilatkoztad, a mérkőzés után biztosan fognak menni a zrikák közöttetek, a történtek fényében mit gondolsz, lesz majd egy kis baráti szurkálódás?

- Hát, tőlem biztos megkapta volna, főleg, ha nyerünk. Sajnos így kevésbé, és inkább én fogom kapni tőle ezeket a zrikákat.

Hogy látod, min kell változtatni, hogy a következő, Mezőkövesd elleni mérkőzésen meglegyen az első győzelmetek az idényben?

- Úgy érzem, a mezőnyben jó a játékunk, a befejezéseknél kell élesebbnek lenni, és hátul az elkerülhető gólokat minimalizálni. Azon leszünk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk és ugyanúgy menjünk tovább, hittel csináljuk ugyanazt, mint eddig.