Hidi M és Hinora is pályára léptek Szlovénia ellen

2020-09-08 14:57
A magyar válogatott a 69. percig 3:0-ra vezetett a szlovénok elleni felkészülési mérkőzésen, de a hajrára a vendégek fölénybe kerültek, majd ki is egyenlítettek.

A közös - magyar-szlovén - rendezésű U21-es Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott több mint kilenc hónap után szerepelt nemzetközi programon, ellenfelünk pedig éppen az esemény másik házigazdája, Szlovénia volt. 

Gera Zoltán és szakmai stábja ezúttal több kerettagot is nélkülözött, így - bár az U21-es csapatot többnyire 1999/98-as korosztályú játékosok alkotják - számos fiatalabb tehetség is pályára léphetett, többek között a 2001-es születésű Hidi M Sándor is.

– Fél év kihagyás után nagyon fontos volt, hogy ismét összejöjjön a keret, és folytathassuk a felkészülést az Európa-bajnokságra – fogalmazott Gera a mérkőzés előtt az mlsz-hu oldalán. – Az elmúlt napokban azokat a taktikai elemeket gyakoroltuk, amelyeket játszani szeretnénk a hétfői, szlovénok elleni összecsapáson, az U19-es válogatott elleni szerdai edzőmeccsünk is ezt a célt szolgálta. Bizonyos szempontból jobb helyzetben vagyunk, mint tavaly, hiszen több játékos is rendszeresen játszik az NB I-ben, ennek pozitív hatásait az edzéseken is le tudtuk mérni. Fiatal a keretünk, ketten az U19-es válogatottból kerültek fel hozzánk, de mindenki jól végzi a munkáját, optimistán várhatjuk az őszi felkészülés során előttünk álló feladatokat.

A Vasastól Hidi M Sándor, Hinora Kristóf, Kleisz Márk és Tóth Bence kaptak meghívást az U21-es válogatottba, játékosaink közül Hidi M és Hinora - kezdőként - pályára is léptek a szlovénok elleni felkészülési találkozón.

Magyarország – Szlovénia 3:3 (2:0)
Szombathely
Játékvezető: Szilasi

Magyarország: Demjén – Hinora, Balogh B., Nagy Zs., Gergényi – Hidi M – Szánthó (Németh A., 78'), Mezei, Palincsár (Kiss B., 82'), Schön – Bíró B. 
Gólszerzők: Bíró B. (12', 34', 55'), ill. Medved (69'), Horvat (76'), Matko (79')

fotó: mlsz.hu