Három perc alatt fordítottunk Tiszakécskén

2023-10-29 19:00
Bár csapatunk az első félidőben még hátrányban volt a Merkantil Bank Liga 13. fordulójában a Tiszakécske otthonában, a második játékrészben három perc alatt megfordította az eredményt és Tóth Milán, valamint Zimonyi Dávid találatával újabb fontos győzelmet aratott.

Tiszakécskei LC – Vasas FC 1–2 (1–0)
Merkantil Bank Liga, 13. forduló
2023. október 29., vasárnap 17:00
Tiszakécske Városi Sportcentrum
500 néző

játékvezető: Takács Tamás (Márkus Tamás, Horváth Róbert, tartalékjátékvezető: Kovács Imre)

Tiszakécskei LC: Kiss – Fodor, Szőr, Viczián – Gvishiani (Balázs, 55.), Szekér, Kocsis, Bencze (Grünvald, 54.) - Erdei (Kryvotsiuk, 84.), Torvund (Cipf, 66.), Bertus (Zamostny, 84.)
vezetőedző: Vas László

Vasas FC: Uram – Girsik (Bakti, a szünetben), Pávkovics, Baráth, Litauszki (Szivacski, a szünetben), Deutsch – Tóth (Otigba, 84.), Hidi M, Urblík, Radó (Holender, 69.) – Novothny (Zimonyi, 75.)
vezetőedző: Desits Szilárd

gólszerzők: Bertus (25.), ill. Tóth (79.), Zimonyi (82.)

sárga lap: Fodor (8.), Szekér (13.), Kocsis (78.), ill. Pávkovics (27.), Bakti (90.), Baráth (91.)

kiállítva: Szekér (90.)

Az egymás elleni mérleget illetően nagy az angyalföldi dominancia: az élvonalban kettőből két meccset nyertünk vasárnapi riválisunk ellen, míg a másodosztályban hat találkozón egy vereség mellett egy döntetlen és négy siker a mutatónk. Legutóbb 2022 áprilisában találkoztunk a Bács-Kiskun vármegyeiekkel, akkor hazai pályán Feczesin, Radó, Cipf és Szalai góljával magabiztos, 4–0-s diadalt arattunk az Illovszky Rudolf Stadionban.

Együttesünk az Uram - Girsik, Pávkovics, Baráth, Litauszki, Deutsch - Tóth, Hidi M, Urblík, Radó - Novothny összeállításban kezdett, a kispadon Jova, Szivacski, Sztojka, Bakti, Ihrig-Farkas, Holender, Berecz, Hinora, Vida, Szilágyi, Otigba és Zimonyi foglalt helyet. Deutsch László letöltötte kétmeccses eltiltását, akinek a szakmai stáb a kezdőcsapatban szavazott bizalmat a mai mérkőzésen. Betegségét követően ismét tagja keretünknek Jova Levente és Szivacski Donát is, valamint hosszú kihagyás után Berecz Zsombor is ott volt a kispadunkon, aki a héten már teljes értékű edzésmunkát végzett. Faragó Bálint térsdsérülése viszont egyelőre nem jött rendbe, Ódor Máté combhajlító izma pedig meghúzódott, így ők ketten nem tarthattak együttesünkkel Tiszakécskére.

A Tiszakécskei LC az alábbi kezdőtizeneggyel lépett pályára: Kiss Á. – Fodor, Szőr, Viczián – Gvishiani, Szekér, Kocsis, Bencze - Erdei, Torvund, Bertus. Vas László vezetőedző döntése nyomán Prokop, Grünvald, Máté, Winkler, Zamostny, Balázs, Pongrácz, Kryvotsiuk, Cipf, Gyurján és Polyák csereként várt bevetésre.

Mi kezdtük a mérkőzést, a 3. percben Radó szerzett harciasan labdát a hazai tizenhatos jobb oldalánál, majd középre ívelt, a hazai védők azonban tisztáztak. A 8. minutumban megszerezhettük volna a vezetést, Pávkovics tört be a tizenhatoson belülre, majd laposan centerezett, ám Novothny védője szorításában, 8 méterről kapura perdített labdáját Kiss bravúrral hárította. Az első tíz perc a miénk volt, alig volt a hazaiaknál a labda, a játék elsősorban a tiszakécskei térfélen zajlott. A 13. percben Szekér rúgta térden Tóth Milánt, de megúszta sárga lappal. A 18. percben kimaradt az első hazai helyzet: Viczián emelte be a labdát Torvundhoz, de sikerült tisztáznunk. Egy minutummal később Radó lőtt 20 méterről, de Kiss megfogta a kapu közepe felé tartó labdát.

A 25. percben aztán szinte a semmiből, első kapura lövésükből gólt szereztek: Bertus fordult le a térfelünk közepén Baráthról, majd 25 méterről, ballal a bal felső sarokba bombázott (1–0). Hiába irányítottuk addig a mérkőzést, egy jól eltalált lövéssel a házigazdák kerültek előnybe. A 30. percben Hidi M ugratta ki Tóthot, de Kiss a kapujából 20 méterre kifutva elrúgta a labdát játékosunk elől. A 35. percben Erdei végzett el szabadrúgást 26 méterről, félmagas lövése után Uram szép vetődéssel ütötte oldalra a labdát.

A 39. percben Torvund próbálkozott kapura lövéssel 18 méterről, a labda a közbelépő Pávkovics lábáról pattant a kapunk fölé. Több helyzet egyik oldalon sem adódott, így hiába volt összességében kiegyenlített az első játékrész, egy jól eltalált lövésnek köszönhetően tiszakécskei előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A szünetben két helyen változtattunk: Litauszki helyett Szivacski állt be, Girsiket pedig Bakti váltotta. A második felvonást úgy kezdtük, mint az elsőt, beszorítottuk ellenfelünket, szinte csak nálunk volt a labda. Az 50. percben Urblík lőtt 18 méterről laposan, nem sokkal a bal sarok mellé. Négy perccel később Radó jobbról kapu elé ívelt labdáját Kiss húzta le Novothny elől. Az 56. minutumban Tóth ívelt a hosszú oldalra, Radó azonban 3 méterről a kapu mellé fejelte a labdát. Két perccel később Bertus 22 méterről lőtt, Uram a kapu fölé ütötte a labdát. A vendéglátók előnyük birtokában visszahúzódtak a térfelükre, nagyon zártan védekeztek, nehéz volt a mögéjük kerülni. Ívelésekkel próbáltunk a kapu közelébe jutni, de ezeket a labdákat rendre tisztázták.

A 68. percben Tóthot buktatták a tizenhatoson belül, a játékvezető továbbot intett, a labda Deutsch elé pattant, aki 12 méterről, lőtt, Kiss azonban bravúrral szögletre mentett. A 76. percben Deutsch fejelte kapu elé a labdát, amit a másodpercekkel korábban beállt Zimonyi a bal kapufa mellé csúsztatott.

A 77. percben Tóth tört be a tizenhatoson belülre, Szőr elsodorta, a játékvezető pedig ezúttal tizenegyest ítélt. A büntetőt Tóth végezte el és a bal sarokba helyezte a labdát (1–1). Fiatal játékosunknak ez volt a hetedik találata, ezzel a győri Bumba Claudiu-Vasilével, valamint a kozármislenyi Kirchner Györggyel holtversenyben vezeti a góllövőlistát. 

A 82. percben Urblík labdaszerzését követően Tóth ugratta ki Holendert, aki elhúzta a labdát Kiss mellett, a kivetődő kapus pedig buktatta támadónkat, újabb 11-es! A büntetőt ezúttal Zimonyi értékesítette, a bal sarokba helyezte a labdát (1–2). 

A 87. percben pályára lépett csapatunkban Otigba Kenneth, hátvédünk hosszú sérülés után tért vissza, ebben a szezonban ez volt az első tétmérkőzése a május végi, MOL Fehérvár FC elleni NB I-es szezonzáró óta. A 90. percben Szekér szólalkozott össze Baktival, mindketten sárga lapot kaptak. A hazaiak játékosának ez a második figyelmeztetése volt, ezért piros lapot kapott. Az utolsó percekben az eredmény már nem változott, így együttsünk 0–1-ről. két jogos tizenegyessel fordítva nyert 2–1-re.

A játék összképe és a helyzetek alapján megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

A Tiszakécskei LC elleni mérkőzésről részletes szöveges tudósítás készült, ami IDE KATTINTVA olvasható.

Desits Szilárd vezetőedző értékelése a lefújás után:

– Nagyon fontos volt, hogy hozzuk ezt a mérkőzést, így ér igazán sokat a múlt heti, Nyíregyháza elleni győzelem. Ráadásul mivel  az előttünk álló csapatok is gyűjtögették a hétvégén a pontokat, volt rajtunk egy dupla nyomás, ám szerencsére ezzel is megbirkóztunk. Az első 20 perc a miénk volt, a bekapott gól viszont sajnos megfogta a csapatot. Szünetben aztán rendeztük a sorokat, a második félidőben pedig azt csináltuk, amit egy ilyen mérkőzésen kell: fokozatosan őröltük fel az ellenfel ellenállását és végül megérdemelten fordítottuk meg az eredményt. Gratulálok a fiúknak!

Aki lemaradt a mai mérkőzésünkről, visszanézheti hivatalos YouTube-csatornánkon. Szurkolóinknak köszönjük, hogy ezúttal is a helyszínről buzdították csapatunkat! Folytatás november 1-jén szerdán, 17 órától a MOL Magyar Kupában, ahol a legjobb 16 közé jutásért a Gyirmót FC Győrt fogadjuk az Illovszky Rudolf Stadionban. A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában, november 6-án hétfőn este 20 órakor a Budapest Honvéd együttesével találkozunk, szintén hazai pályán. A találkozót az M4 Sport élőben közvetíti az M4 Sport. 

Hajrá, Vasas! Mindörökké, Angyalföld!