Girsik Attila csapatkapitányként vezette győzelemre az U18-as válogatottat

2023-11-09 13:51
Az U18-as korosztályos nemzeti csapat Girsik Attilával, valamint Molnár Csabával, a Vasas FC II. labdarúgójával a keretben 1-0-ra legyőzte Szlovákiát felkészülési mérkőzésen.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország-Szlovákia 1-0 (1-0)
Gyirmót, Alcufer Stadion

játékvezető: Móri Tamás

Magyarország: Engedi - Stumpf, Umathum, Kaczvinszki - Girsik (Selyem, 73.), Szamosi (Balabás, 90.), Herczeg (Farkas, 73.), Vidnyánszky, Hornyák - Bogdán Hunor (Molnár, 73.), Varga (Ambach, a szünetben)
szövetségi edző: Szélesi Zoltán

Szlovákia: Spišák - Ragan (Dvorský, 70.), Varga (Tománek, 80.), Lami, Meliš (Kuťka, a szünetben) - Murár (Petruška, 64.), Pavlík (Faško, a szünetben), Zachar - Mizerák (Oros, 64.), Adamkovič (Rusnák, 70.) - Husarčík
szövetségi edző: Martin Fabuš

gólszerző: Herczeg (15.)

A magyar U18-as korosztályos válogatott a keddi, Szlovákia ellen elszenvedett 1-0-s vereség után ismét északi szomszédunkkal csapott össze. Felnőtt csapatunk játékosa, Girsik Attila csapatkapitányként a kezdőtizenegyben kapott lehetőséget, míg a Vasas FC II. tehetséges labdarúgója, Molnár Csaba a kispadról várt bevetésre.

Az első félidőben a mieink végig labdabirtoklási fölényben játszottak, agresszív labdaszerzési próbálkozásaink közül több is sikerel járt. A 15. percben Herczeg révén megszereztük a vezetést: egy bal oldali támadás végén Varga középre adása után Herczeg 11 méterről a bal sarokba lőtt. A vezető találat után is fölényben futballoztunk, számos helyzetet is kidolgoztunk, így például a játékrész lefújása előtt nem sokkal Bogdán a jobb kapfuát találta el.

A szünet után a szlovákok mindent megtettek az egyenlítés érdekében, volt is néhány lehetőségük is, azonban nem sikerült bevenni Engedi kapuját. A 73. percben Girsik Attilát Selyem Bálint váltotta, míg Molnár Csaba Bogdán Hunor helyére állt be a hátralévő időre. Az eredmény már nem változott, a magyar U18-as válogatott 1-0-ra nyert Szlovákia ellen, így visszavágott a keddi vereségért.

Szélesi Zoltán szövetségi edző összegzése a lefújás után:

- A korábbi mérkőzéseinken is azt éreztem, hogy alakulófélben volt a játékunk, de helyzeteinket nem tudtuk kihasználni, ezért az eredmények sem jöttek. Most még stabilabb lett a csapat, végig dominálni tudtunk, az történt a pályán, amit elterveztünk. A második félidőben kicsit elfáradtunk, ez meglátszott a játékon, de összességében megérdemelt győzelmet arattunk. Sikeres edzőtábort zártunk, örülök, hogy győzelemmel fejezzük be a naptári évet, így a játékosok pozitív élményekkel folytathatják a munkát a klubjaikban, mi pedig levonjuk a tanulságokat, és igyekszünk beépíteni a tapasztalatokat a jövő évben folytatódó munka során - értékelt Szélesi Zoltán szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Fotó: mlsz.hu