Farkas Botond az U17-es válogatott keretében

2020-01-29 12:17
A Vasas FC téli felkészülési programjához már a januári rajt időpontjában csatlakozott a Vasas Kubala Akadémia fiatal tehetsége, Farkas Botond.

Hivatalos utánpótlásunk U17-es korosztályának alapembere és csapatkapitánya az elmúlt egy hónap során bizonyította rátermettségét. Bene Ferenc vezetőedző már az első - Mezőkövesd Zsóry FC elleni - találkozón is számított az akadémistára, Botond akkor 20 percet játszott az NBI-es együttes ellen. A második felkészülési mérkőzésen már a kezdő tizenegyben kapott helyet: a 47. percben 22 méteres lövését a soroksári kapus hárítani tudta, majd a második félidő derekán Köböl beadására is nagyszerűen érkezett.

Az akadémiáról fölkerülő labdarúgók részét képezik annak a klubfilozófiának, melyben a saját nevelésű játékosokra és a Vasashoz érkező tehetséges fiatalokra alapozva, természetesen a rutinos futballisták szerepvállalásával együtt tudunk értéket teremteni, szerethető csapatot építeni. A folyamatba Farkas Botond karaktere és agilis, labdabiztos, intelligens játéka remekül beleillik.

A fiatal középpályás idősebb korosztályban, az U19-es csapatban is letette névjegyét, 2019 novemberében a Budapest Honvéd-MFA elleni bajnoki összecsapáson a győztes csapat tagjaként ünnepelt.

Farkas Botond évek óta tagja a korosztályos válogatott kereteknek, Németh Antal szövetségi edző pedig idén is számít a fiatal tehetségre. A játékos meghívót kapott az U17-es válogatott következő programjára, melynek keretében Magyarország - Spanyolországban - felkészülési mérkőzésen lép pályára Csehország, Skócia és Szaúd-Arábia ellen.