Emberhátrányban kaptunk ki az éllovastól

2018-10-28 18:44
A Merkantil Bank Liga 14. fordulójában 4-0-s vereséget szenvedtünk a Gyirmóttól. A mieink a 45. perctől emberhátrányban játszottak Vaskó kiállítása miatt.

A 8. percben egy jobbról érkező beadás után Szarka közeli fejesét fogta Bese, nem sokkal később pedig Széles fejese zúgott el a kapunk mellett. A 13. percben egy szép támadás végén Bévárdi adott középre, Birtalan pedig 14 méterről alig lőtt mellé. A félidő közepén Strestík került ziccerbe, de 12 méterről leadott lövését hatalmas bravúrral védte Bese.

Ezt követően a vendégek valamivel többet birtokolták a labdát, de komoly veszélyt nem jelentettek a kapunkra. A 38. percben Balajti küzdött ki egy labdát, középre passzolt, Vaskó elől azonban Varga az utolsó pillanatban mentett.

Közvetlenül a szünet előtt 11-eshez jutott a Gyirmót. A játékvezető úgy ítélte meg, hogy Vaskó szabálytalankodott Szarkával a 16-oson belül, amiért védőnk megkapta a második sárgáját, majd a pirosat, míg a vendégek büntető rúghattak.  A 11-est Nagy a léc alá vágta.

A második félidő elején egy labdavesztést követően Herjeczki került helyzetbe és 10 méterről kilőtte a jobb sarkot. A 66. percben végleg eldőlt a mérkőzés, miután Heffler lőtt közelről a kapuba. A 70. percben Herjeczki beadása után Szarka alakította ki a 4-0-s végeredményt.   

Vasas – Gyirmót 0-4 (Nagy P. 45. – 11-esből, Herjeczki 49., Heffler 66., Szarka 70.)