Ellenfélnézőben: Új csapatot épít a PAFC

2017-07-29 12:48
Pintér Attilának, a Puskás Akadémia vezetőedzőjének egy új csapatot kell építenie, hiszen a nyáron az NB II-es bajnokcsapatból 16-an távoztak és 17-en érkeztek.

Ez egyúttal rávilágít arra, hogy várhatóan még egy kis idő kell ahhoz, hogy Pintér Attila megtalálja az ideális összeállítást, hogy a játékosok, megismerjék egymást, és mesterük elképzeléseit.

A transfermarkt.de német szakportál szerint a PAFC 28 fős keretének piaci értéke 8,3 millió euró (mintegy 2,5 milliárd forint). Ezzel jelenleg az NB I. 12 csapata közül a harmadikok, és csupán az FTC és a Videoton előzi meg őket (11,8, illetve 11,7 millió euróval). (Csapatunk ebben a sorban 22 fős keretével az 5., 6,88 millió euróval.).  

Előbb tekintsük át az érkezők népes csoportját: Balogh Balázs (Újpest), Ulysse Diallo (Mezőkövesd), Jonathan Heris (Újpest), Ivor Horvat (FC Koper), Josip Knezevic (NK Osijek), Madarász Márk (Gyirmót), Patrick Mevoungou (DVTK), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Osváth Attila (Vasas), Poór Patrik (MTK), Radó András (FTC), Szécsi Márk (Nyíregyháza).

Hozzájuk csatlakozott a kölcsönből visszatért Braniszlav Danilovics (DVSC), Stipe Bacelic-Grgic (Mezőkövesd), Lipcsei Ádám (Csákvár), Mészáros Dávid (Csákvár), Sallai Roland (Palermo)


A távozók közül említést érdemel Lencse László (MTK), Branko Pauljevics (Újpest), Pekár László (Nyíregyháza),  Spartacus), Pogacsics Krisztián (Balmazújváros), Sándor György (Csákvár), Szabó Bence (Videoton), Szatmári Lóránd (ETO FC Győr), Tischler Patrik (Újpest).  

A múlt héten, hazai pályán a Videotontól 3-1-re kikaptak. Góljukat Diallo Ulysse szerezte. Az alábbi összeállításban léptek pályára:

DanilovicsPoór, Vanczák, Heris, Spandler – Mevoungou, Márkvárt – Molnár (Szécsi), Balogh B., Radó (Knezevic), Diallo, (Bacelic-Grgic).
(A kispadon ültek mégGundel-Takács Bence, Hegedűs János, Madarász Márk, Nagy Zsolt).

Mint látható a legutóbbi bajnokijukon a pályára lépő 14 labdarúgóból 11 újonnan érkező volt.

Vasárnapi ellenfelünk az NB I. 1. fordulójában a Groupama arénából hozott el egy pontot (FTC-PAFC 1-1, gólszerzőjük Szakály), míg a 2. fordulóban a Videotonnak is hazai pályának tekinthető felcsúti Pancho Arénéban szenvedtek 3-1-es vereséget a fehérváriaktól.

A Vasas - PAFC mérkőzés vasárnap 18 órakor kezdődik a Szusza-stadionban. Jegyinformációk itt. (fotó: vidi.hu)