Cipf Dominik szépségdíjas góllal szerezte meg élete első NB I-es találatát

2022-10-28 16:30
Támadónkkal a Paks elleni összecsapást megelőzően beszélgettünk.

A Kecskemét elleni találkozón a félidei cserék nagy változást hoztak a játék képébe, s bár végig veszélyesen támadtuk a visszahúzódó ellenfelet, nem sikerült megfordítani az eredményt. Alig kezdődött el a második félidő, Cipf Dominik szédületes bombája tűzbe hozta a Fáy utcai lelátókat, hiszen a korai szépítő találat egyből új fejezetet nyitott a mérkőzésben. A végén a fordítás és a pontszerzés sajnos már nem sikerült, a gól miatt mégis emlékezetes találkozó marad mind a közönség, mind Dominik számára.

- Az első NB I-es találatom volt, ráadásul a forduló gólja is lett, ami külön öröm számomra. Jó pillanatban érkezett, így lendületet adott a csapatnak a második játékrészben. Mielőtt beálltam, a vezetőedző elmondta, hogyan szálljak be és mit vár el tőlem, ennek megfelelően cselekedtem és nyomatékosítani tudtam a szavait. A szituáció adta a helyzetet: egy az egy ellen voltam a védővel, nem akartam túlságosan rávezetni, volt előttem terület, betoltam és lőttem.

A hétvégén újabb esély nyílik a győzelemért járó három pont begyűjtésére. A szombat esti Paks elleni mérkőzés nem ígérkezik könnyű összecsapásnak, de Dominik bízik a csapat felkészültségében.

- Sokgólos mérkőzésre számítok. A Paks bizonyította, hogy gólerős csapat, nekünk pedig muszáj náluk több találatot szerezni, hogy nyerjünk. Úgy érzem, hátul sebezhető a Paks, hiszen mindamellett, hogy sok gólt rúgnak, sokat is kapnak. Az elemzések során próbáltuk kiaknázni a hibáikat és arra készülünk, hogy a gyenge pontjaikon fogjuk meg őket.

A felállásunk az idény során többször változott, a szakmai stáb a kezdőcsapat összeállításakor figyelembe veszi a sérülések és az esetleges eltiltások mellett a játékosok formáját, korábbi teljesítményét, így Dominik Kecskemét ellen mutatott játéka újabb lehetőséget nyithat ki számára.

- A nyári Kecskemét elleni meccsen voltam először kezdő az NB I-ben a Vasas színeiben, azóta pedig azért dolgozom napról napra, hogy ez a szám csak növekedjen. Mindig nagyon várom a lehetőséget, hogy segíteni tudjak a csapatnak, bízom benne, hogy a jövőben is - akár kezdőként, akár csereként - a múlt hetihez hasonlóan hozzá tudok tenni a csapat teljesítményéhez.

Villámgyors szélsőnknek azonban - minden sorozatot figyelembe véve - nem ez volt az első találata idén. Második csapatunkban a játékpercek és a formába lendülés érdekében már három alkalommal lépett pályára, öt gólt szerzett, ami a teljes mezőnyben kiemelkedő mutató.

- Természetesen nagyon más az NB III-as és az NB I-es színvonal, így a találatok száma nem mérvadó. Mindez inkább önbizalom terén adhat egy kis löketet, hogy úgy menjek fel a pályára, hogy tudok gólt lőni és segíteni a csapatnak.

A Kecskemét elleni mérkőzés már a múlt, de a szombati összecsapáson lehetőségünk lesz az abból levont tanulságokat a magunk javára fordítani.

- Az első tizenöt percen sok fog múlni, ha a csapatvédekezést koncentráltan és stabilan hozzuk, akkor abból tudunk erőt meríteni a meccs további szakaszaira. Az előző mérkőzés elején többször volt, hogy hibáztunk és ellenfelünk abból gyorsan jutott helyzetig, néhány érintésből kapura lőttek. A találkozó első percétől keményen kell beleállunk a mérkőzésbe, és akkor a második félidőben már nem lehet probléma.