Bizonyítottak téli igazolásaink

2020-03-22 15:10
Az eseménydús átigazolási szezon után csapatunk szerepel legjobban 2020-ban az NB II-ben, aminek köszönhetően a nyolcadik helyről a harmadikra ugrottunk.

Mint ismert, a téli szünetben jelentős változásokon esett át a csapatunk a szakmai stáb és a játékoskeret összetételét illetően is. A vezetőségben hatalmas ambíciókkal vágott bele a munkába Nagy Miklós, aki a sportigazgatói feladatok mellett a klubfilozófiát is kialakitotta, valamint remek érzékkel erősítette meg a csapatot a télen érkező játékosokkal. 

A kispadon Szanyó Károlyt Bene Ferenc váltotta, stábjában pedig helyet kapott Tóth András asszisztensedző, Gaál Miklós erőnléti edző és Lippai József kapusedző is. A keretbe hét új játékos érkezett Hidi M Sándor, Jova Levente, Vernes Richárd, Feczesin Róbert, Csató Martin, Ujvárosi Ádám és Kalmár Olivér személyében, az ilyen jelentős változások után pedig a legpozitívabb Vasas-szurkolókban is joggal fogalmazódott meg a kérdés, hogy a bajnokság kezdetéig rendelkezésre álló, a korábbinál jóval rövidebb idő elég lesz-e az új labdarúgók beépítésére annak érdekében, hogy eredményesen szerepeljen a csapat.

Aztán ahogy teltek-múltak a téli felkészülési mérkőzések, érezhetően mindenki egyre bizakodóbbá vált, hiszen egyenrangú ellenfelei voltunk az élvonalban dobogós Mezőkövesd Zsóry FC-nek, a védelmünk pedig stabilizálódni látszott, az utolsó három edzőmeccsen gólt sem kaptunk.

Azóta pedig már egyértelműen bebizonyosodott, hogy Bene Ferenc vezetőedző télen elvégzett munkája hatékony volt, hiszen az újonnan érkező játékosok közül Hidi M Sándor, Jova Levente, Vernes Richárd, Feczesin Róbert és Csató Martin is a Vasas alapemberévé vált, míg a valamivel később csatlakozó, az átigazolási szezon utolsó napján érkező Kalmár Olivér is láthatóan egyre jobban kezd beilleszkedni. A tavaszi idényben Jova, Csató, Hidi M és Feczesin is mindannyiszor a kezdőcsapat tagja volt, utóbbi játékosunk pedig már 6-szor be is vette az ellenfelek kapuját, míg a sérülését követően Vernes is nagyon gyorsan megtalálta a góllövő cipőjét, 4 meccsen kétszer talált be.

Ami pedig a legfontosabb, hogy a téli igazolások beépítésével párhuzamosan az eredmények sem maradtak el, a hét lejátszott tavaszi bajnokiból ötöt megnyertünk, egyszer döntetlent játszottunk, míg az éllovas MTK Budapest otthonában ugyan nagyot küzdöttünk és érdemtelenül, de végül pont nélkül maradtunk. A Vasasnál a tavaszi idényben senki nem szerepelt jobban, csapatunk az utolsó hét mérkőzést tekintve az első a tabellán 16 ponttal, míg összességében pedig a nyolcadik helyről a harmadikra ugrottunk. 

Ahogyan Bene Ferenc vezetőedzőnk az eddigi utolsó bajnoki mérkőzésünk után fogalmazott: "az a célunk, hogy felépítsünk most fél év alatt egy olyan csapatot, ami rendkívül ütőképes lehet és sok örömet fog okozni a szurkolóknak, a másik pedig, hogy nyomást helyezzünk az előttünk lévőkre, a 11 pont hátrányunkból pedig már lefaragtunk négyet. A két álmunk és célunk közül életben van mindkettő."

Bízzunk benne, hogy hamarosan folytathatjuk a küzdelmeket a pályán mind a két álmunkért!