Berecz Zsombor: Nem feltartott kézzel futunk ki a gyepre

2022-09-03 10:00
Csapatkapitányunkkal Borsos László, a Nemzeti Sport újságírója készített interjút.

- Ha átmentjük a jövőre a Ferencváros elleni mentalitásunkat, átsegíthet minket a nehezebb időszakon és átszakadhat a gát, meccseket nyerhetünk - nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Berecz Zsombor az FTC ellen 1-0-ra elbukott bajnoki másnapján. - A teljesítményünkkel szerintem nem volt gond a zöld-fehérek ellen, mindenki közel száz százalékot hozott ki magából, akarat tekintetében legalábbis biztosan, úgyhogy nem ezen múlt a szerdai mérkőzés kimenetele. A szerzett pontjaink számával elégedetlenek vagyunk, az ezt megelőző fordulókban lett volna esélyünk többet szerezni, van bennünk hiányérzet. Apróságok miatt vagyunk nyeretlenek, megesett, hogy rossz pillanatban kaptunk gólt, belehibáztunk a játékba, de ha csapatszinten még egy kis energiát mozgósítunk, biztos vagyok benne, hogy eredményre vezet és lesz minek örülnünk. A támadójátékunk kisebb koncentrációs kihagyások és az utolsó pillanatban hozott rossz döntések miatt lehet a vártnál kevésbé eredményes, de az első győzelemmel szerintem ez a gát is átszakadhat. Minőségi játékosok alkotják keretünket, ám a teljesítményünk alapján szerintem alulteljesítünk. Hat mérkőzés óta nyeretlenek vagyunk az élvonalban, emiatt nyilván látok némi csalódottságot a társakon, de nem búslakodunk, mert tudjuk, a hozzáállásunk előbb-utóbb kifizetődik.

Az angyalföldiek szombaton a Puskás Akadémia ellen bizonyíthatnak, hazai pályán fogadják az előző fordulóban a Mezőkövesdet megverő (1-0) csapatot.

- A Puskás Akadémia elleni meccs háromesélyes lesz, de nincs mese, el kell kezdenünk hármasával szerezni a pontokat - folytatta Berecz Zsombor. - Mellettünk szól, hogy saját közönségünk előtt lépünk pályára. Ellenfelünk egy nappal többet pihenhet nálunk, de nem gondolom, hogy ez problémát jelenthet szombaton, frissek vagyunk. A PAFC speciális csapat, azt látom rajta, hogy elöl és hátul és stabil, a támadóharmadban játékosai jó megoldásokra képesek, hátul pedig remekül zárnak, szinte hiba nélkül hozzák le a bajnokikat. Erős csapattal ütközünk meg, de győzelmi szándékkal, nem feltartott kézzel futunk ki a gyepre.