Berecz Zsombor: A tudásunk legjavát kell nyújtanunk

2023-03-01 15:00
Csapatkapitányunk nagy ütközetre számít az elődöntőért vívott csatában Pakson.

Az idei szezonunk emlékezetes menetelésévé válhat a kupában való szereplésünk, csapatunkat csupán egy meccs választja el a legjobb négy közé jutástól.

- Úgy gondolom, hogy abszolút reális esélyünk van a továbbjutásra. Lehet közhelyesnek hangzik, de egy kupamérkőzés minden tekintetben más, mint egy bajnoki találkozó: 90 perc alatt dől el minden, ezalatt pedig bármi előfordulhat. A legfontosabb a továbbjutás, ha sikerült rendes játékidőn belül annak nagyon örülünk, de nem riadunk vissza a hosszabbítástól és a büntetőktől sem, bármi áron ki akarjuk harcolni az elődöntős pozíciót!

Csapatkapitányunk szerves része volt a 2017-ben kupadöntőig menetelő alakulatnak, szinte minden összecsapást végigjátszva komoly rutint szerzett a továbbjutás kiharcolásának fortélyaiban.

- Annak ellenére, hogy jelenleg utolsók vagyunk a bajnokságban, az a minőség, ami abban a csapatban benne volt, benne van a jelenlegi keretben is. Sajnos ezt az idei bajnoki szezonban eddig nem tudtuk bizonyítani, de mint mondtam, a kupa egészen más. Bízom benne, hogy tudásunk legjavát tudjuk mutatni a Paks ellen.

Az őszi idény során két alkalommal találkoztunk a paksi együttessel, ráadásul az idegenbeli mérkőzésünkön hősies csatában kerekedtünk felül a zöld-fehéreken, ami fontos három pontot eredményezett számunkra.

- Bizakodásra adhat okot, hogy az idei szezonban már megmutattuk, hogy meg tudjuk verni a Paksot otthon. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy azóta edzőváltás történt náluk, és egészen biztosan más stílusban fognak pályára lépni, mint akkor. Megvan az általuk képviselt játékra az ellenszer, ahhoz azonban nagyon résen kell lennünk és maximális koncentráltsággal kell kimennünk ellenük, hogy mi jöjjünk ki ebből a párharcból győztesen.