Bemutatjuk a Siófok együttesét

2019-02-01 15:58
Február 3-án, vasárnap 14:00 órától a Merkantil Bank liga 22. fordulójában a bajnokság 17. helyezettjét, a Siófok csapatát fogadjuk a Szusza stadionban.

A téli szünetben két támadó érkezett a siófoki csapathoz: Horváth Péter (Paks – kölcsönbe) és Magasföldi József (ETO FC Győr).

A távozók listáján hét játékos található: Bolla Bendegúz (Mol Vidi FC – kölcsönből vissza, onnan ZTE – kölcsönbe), Hidvégi Sándor (III. Kerületi TVE), egykori játékosunk Nagy Dániel (?), Nemes Milán (?), Petneházi Márk (III. Kerületi TVE), Réti Patrik (Mol Vidi FC – kölcsönből vissza), valamint szintén korábbi labdarúgónk Szilágyi Péter (Cegléd), aki pályafutása során három alkalommal is volt csapatunk tagja, 2009 őszi idényében, 2011 tavaszán, majd a 2012-13-as teljes évadban.

Vasárnapi ellenfelünk a 21. forduló után 21 ponttal a 17. helyet foglalja el, és mindössze egy ponttal előzik meg a jelenleg kieső pozícióban lévő Balmazújváros együttesét. Mindössze négy alkalommal sikerült a három pontot begyűjteniük (Győr 2-1, -Nyíregyháza 1-0, Mosonmagyaróvár 3-1, Monor 1-0).

Nyolc vereséget szenvedtek el, köztük két nagyobb arányút: 6-1-re a ZTE-től, míg 5-1-re a Kazincbarcikától. Tőlünk 2-1-re kaptak ki hazai pályán. Kilenc alkalommal osztoztak meg a pontokon ellenfeleikkel, érdekesség, hogy ötször 0-0-t játszottak. 19 lőtt góljuk a Váccal holtversenyben a legkevesebb, 31 kapott góljuknál viszont hat együttesnek is több van. 

A Siófok csapatkapitánya továbbra is az a Gál Mátyás, aki 2013 és 2015 nyara között csapatunkat erősítette, és aktívan kivette részét a 2014/15-ös NB II-es bajnokcsapat küzdelmeiből.

Házi góllövőlistájukat Elek Bence vezeti 6 találattal, a 4 gólos Medgyes Zoltán előtt.

Szakmai stábjukban változás történt a téli felkészülés során: Szabó Zsolt pályaedző távozott a BFC Siófoktól, munkáját Bozsik József vette át, aki legutóbb a Nyíregyháza Spartacus FC-nél dolgozott vezetőedzőként.

A Siófok január 19-27. között a törökországi Larában edzőtáborozott.

Eredmények:

FC Sion B (svájci) - BFC Siófok 1-0
Molnár - Fehér, Lorentz, Csilus, Medgyes, Magasföldi, Horváth A., Balogh B., Gál, Elek, Zamostny

FK Aktobe (kazah) - BFC Siófok 1-1 (Magasföldi)
Molnár - Gál, Kiss B., Csibra, Lorentz, Magasföldi, Horváth A., Medgyes, Zamostny, Balogh B., Elek.
Csereként pályára lépett: Csilus, Lencsés, György, Tóth M., Török, Lapos.

Jegyinformációk - itt!