Bemutatjuk a Nyíregyháza csapatát

2019-02-28 16:37
Március 3-án, vasárnap 16:00 órától a Merkantil Bank Liga 12. helyezett együttesét, a Nyíregyházát fogadjuk a Szusza-stadionban.

A nyírségiek 25 forduló után 31 pontot szereztek, öttel kevesebbet, mint együttesünk. Nyolc győzelmet arattak, a legemlékezetesebb a Békéscsaba elleni 6-3-as, és a Cegléd elleni 4-1-es diadaluk volt hazai pályán. Hét alkalommal döntetlent játszottak, négyszer 1-1-et, és két alkalommal 3-3-at (csapatunk és a Tiszakécske ellen).

Tízszer pont nélkül hagyták el a pályát. Legnagyobb különbséggel (0-3) a Budaörstől szenvedtek vereséget, ráadásul otthon. A gólkülönbségük 37-35.

Míg a múlt év nyarán 15 érkező mellett 19-en elhagyták a klubot, és a szakmai stáb is kicserélődött, addig a téli átigazolási időszakban mindössze egykori játékosunk, Rokszin Ádám érkezett a csapathoz, míg távozott Daru Bence (Csákvár), Nagy Tamás (?), Dragóner Filip és Pekár László (mindketten Mezőkövesd).

Két olyan labdarúgónk is akad, akik a múlt idényben még a nyírségiek csapatában játszottak, ám a nyáron Angyalföldre kerültek, mégpedig Hinora Kristóf és Kelemen Dávid.

Több, egykor csapatunkban is megforduló játékos tagja a Nyíregyháza keretének. A 32 éves Bakos Szabolcs, aki 2009 és 2012 között a mieinket erősítette, valamint a 28 esztendős Polényi Gábor, aki 2010 és 13 között, valamint 2014-15-ben volt játékosunk. A 31 esztendős Rezes László 2011 tavaszi idényében volt a labdarúgónk. A csapatunktól érkezett Rokszin Ádámot pedig már említettük.

2018. október elején közös megegyezéssel szerződést bontottak a Bozsik József vezetőedzővel, és azután Lengyel Roland asszisztensedző irányította a Szparit. Majd december 20-án Zoran Szpisljakot nevezték ki sportigazgatónak és vezetőedzőnek is. Munkáját Purguly Árpád segíti, aki szakmai igazgatóként dolgozik a klubnál. Az is eldőlt a múlt év végén, hogy Urbán Viktor ügyvezető távozott a Nyíregyháza Spartacustól, feladatkörét Kozák Attila cégvezető vette át.

Házi góllövőlistájukat a múlt héten duplázó Hornyák Marcell vezeti (9), Fodor Ferenc (4) és Rezes László előtt (4). Pekár László téli távozásával egy gólerős (8) játékost vesztettek el.

Vasárnap ötödik sárgalapja miatt nem léphet pályára Bakos Szabolcs. Forró Gyula vádlija január végén sérült meg, így várhatóan az ő játékára sem számíthatnak a nyírségiek.

Az idén 3-2-es vereséget szenvedtek a Budaörstől (gólszerzőik: Kártik és Ötvös), 4-1-re kiütötték a Ceglédet (Hornyák 3, és Fodor), majd 2-1-re kikaptak Zalaegerszegen.

A legutóbbi fordulóban, otthon a Monort győzték le 2-1 arányban, ebben az összeállításban:
Jova - Tóth Á. (Starosta 64.), Pejovic, Fodor, Gulyás, Polényi, Bakos (Rokszin 80.), Rezes (Forró 45.), Kártik, Gyurján, Hornyák.
Gólszerzőik: Hornyák (3.’, és 37.’).