Bemutatjuk a Győr csapatát

2018-08-24 14:05
Vasárnap 18:30-tól az ETO FC Győr vendégei leszünk a Merkantil Bank Liga 5. fordulójában.

A Rába-parti gárda a múlt idényben a 7. helyen zárta az NB II-es bajnokságot.

A csapat vezetése a nyáron kilenc új játékossal próbálta megerősíteni a keretet. Az érkezők között található a győri nevelésű 23 éves Mervó Bence (DAC – Szlovákia), aki a 2015-ös új-zélandi U20-as világbajnokságon szerzett 5 góljával ezüstcipős lett.

Új igazolásként érkezett még Hamar Ádám (III. Kerületi TVE), Tóth Dávid (Haladás – kölcsönbe), Baracskai Roland (Mezőkövesd – kölcsönbe), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Jakab Dávid (MTK), Tar Zsolt (Puskás Akadémia). És nem utolsó sorban leigazolták a szerb-magyar állampolgárságú Marko Vukaszovicsot (FK Vojvodina – Szerbia), aki 2015/16-ban az NB I-ben 15 mérkőzésen lépett pályára csapatunkban.

A távozók között találjuk a 14 és 19 éves kora között a Vasasban nevelkedett, jelenleg 28 esztendős Beliczky Gergőt (Kaposvár), aki egy féléves hollandiai (Zwolle) kitérő után 2010 és 2012 között az NB I-ben 36 mérkőzésen 5 gólt ért el csapatunkban. Szintén elhagyta a Győr csapatát a nyáron Daru Bence (Nyíregyháza), Pálfi Donát (Gyirmót), és a 2013 őszét Angyalföldön töltő Zamostny Balázs is. Mint ismeretes két játékosunk a nyáron éppen a Győr együtteséből érkezett csapatunkba: Rokszin Ádám, és Szatmári Lóránd.

Az idei NB II-es pontvadászatot egy hazai 1-0-s vereséggel kezdte az ETO, a Budaörs ellen. A 2. fordulóban a Cegléd vendégeként 4-0-s győzelmet arattak. Góljaikat Bagi István (10.'), Völgyi Dániel (18.'), Baracskai Roland (54.') és Hamar Ádám (87.') szerezték.

A 3. fordulóban nem bírtak hazai pályán a ZTE gárdájával, a végeredmény 0-0 lett.
A múlt vasárnap pedig Óbudán egy fordulatos, gólgazdag mérkőzésen győzték le 3-2-re a Monor együttesét, úgy, hogy a 61. perctől Tar Zsolt kiállítása miatt 10 emberrel játszottak. A Rába-partiak találatait Szánthó Regő (25.'), Tajthy Tamás 83.'), és Kovács Krisztián (94.') szerezték. A Monor mindkét gólját Tóth Barna érte el (53.', és a 93.').

A Győr csapata ebben az összeállításban lépett pályára a Monor ellen: Horváth T. – Kovács K., Vukasovic M., Tar Zs., Debreceni A., Völgyi D., Bagi I., Magasföldi J. (Tajthy T. 66.'), Szánthó R., Baracskai R., Mervó B. (Koltai T. 69.') (Az új igazolások közül hatan szerepeltek a mérkőzésen.)
Cserék: Gyurákovics E., Kalmár O., Tajthy T., Vadász V, Koltai T., Hamar Á., Hidi Sándor

Érdekesség, hogy a Győr eddigi hét gólját, hét játékos érte el.

A csapat vezetőedzője nyártól Mészöly Géza, akit nem kell bemutatni a Vasas-szurkolóknak. Vukaszovics mellett több korábbi Vasas-játékos is szerepel a Győrben. A 29 esztendős Debreceni András 2015 és 2017 között erősítette csapatunkat, a 31 éves Völgyi Dániel pedig a 2005/06-os szezonban játszott Angyalföldön. (Fotó: eto.hu)

Jegyinformációk - itt!