Bemutatjuk a Csákvár együttesét

2019-02-06 13:05
Február 10-én, vasárnap 14:00 órától a Csákvár otthonába látogatunk az NB II 23. fordulójában.

Következő ellenfelünk egy hellyel és egy ponttal áll előttünk a Merkantil Bank Ligában. A Csákvár a 22. forduló után, 8 győzelemmel, 10 döntetlennel és mindösszesen 4 vereséggel 34 pontot gyűjtött. A legnagyobb arányú győzelmet a Balmazújváros ellen aratták, 3-0 arányban. Érdekesség, hogy tíz pontosztozkodása közül három alkalommal is 3-3-at ért el (a Cegléd, csapatunk, és a Kaposvár ellen). Négy legyőzője pedig: a Békéscsaba (1-3), a Tiszakécske (0-2), a Gyirmót (2-3), valamint a Cegléd (1-2). 

A 40 szerzett gólnál csak két együttes rendelkezik jobb mutatóval: a listavezető Gyirmót (50), és a harmadik helyezett ZTE (42). 34 kapott góljukkal viszont csak a középmezőnyben vannak.

A télen két új játékos érkezett a csapathoz, Baracskai Roland (Mezőkövesd), és Skribek Alen (Puskás Akadémia II – kölcsönbe), míg kétszer annyian távoztak az együttestől.  Jelentős érvágás a Csákvár számára, hogy elhagyta a csapatot a házi góllövőlistájuk első három helyezettje, akik összesen 21 gólt jegyeztek, az együttes találatainak felét: a 9 gólos Nagy Zsolt (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza), a 8 gólos, és 14 éves koráig a Vasasban nevelkedett Bobál Gergely (ZTE FC), továbbá a 4 gólos Tamás Nándor (Puskás Akadémia – kölcsönből vissza).

A jelenlegi keretük tagja Hermány Bence kapus, aki 2013 és 2016 között 44-szer védte kapunkat, amiből 11-szer az NB I-ben.

A múlt vasárnap a 22. fordulóban a Monor ideiglenes otthonában, a III. kerületi TVE Hévizi úti stadionjában értek el 2-2-es döntetlent. Mindkét góljukat a Puskás Akadémiától télen kölcsönbe érkezett 17 esztendős Skribek Alen Martin szerezte, úgy hogy két alkalommal is vezettek, ám a Monor mindkétszer kiegyenlített.

A Monor ellen az alábbi összeállításban játszottak:
Tóth B. – Falusy, Csonka, Kiprich D., Baranyai – Mészáros D., Sándor Gy. – Skribek (Nándori, 71.’), Molnár Cs. (Galambos, 84.’) Deutsch (Simon Márk, 63.’) - Sejben.
Edző: Szijjártó István.

A találkozón a Csákvár nem számíthatott két alapemberére, a sérüléssel bajlódó Farkas Aurélra, illetve Csilus Ádámra sem, az ő játékuk vasárnapi mérkőzés előtt is kérdéses.