Bemutatjuk a Békéscsaba együttesét

2019-02-22 09:56
Február 24-i, vasárnapi ellenfelünk a 24. forduló után 40 ponttal az ötödik helyet foglalja el az NB II-es tabellán, négy ponttal együttesünk előtt.

Vasárnap 17 órakor csapatunk az ötödik helyen álló Békécsabához látogat az NB II 25. fordulójában, amennyiben pedig három ponttal távozunk a Kórház utcai stadionból, úgy egy pontra megközelítjük a tabellán a viharsarki együtest.

A csabaiak a most futó szezonban 11 győzelmet arattak, legnagyobb arányban (4-0) Cegléden diadalmaskodtak, de a Mosonmagyaróvár elleni győzelmük is (3-0) csak alig maradt el attól. Érdekesség, hogy négy alkalommal is 2-0 arányban gyűrték le ellenfeleiket (Cegléd, Siófok, Budafok és Budaörs), ezen felül pedig hét alkalommal osztoztak meg a pontokon az ellenfeleikkel, a leggyakoribb eredményük a 2-2 (Budaörs, Soroksár, Monor) .

Vasárnapi ellenfelünk hat alkalommal hajolt meg ellenfelei tudása előtt, legfájóbb vereségét még a múlt év októberének elején, Nyíregyházán szenvedte el 6-3 arányban, valamint a Mosonmagyaróvár ellen is három góllal maradt alul (3-0).

39 góljuknál öt együttes szerzett többet, míg 29 kapott találatnál csak négy együttesnek van kevesebbje.

Házi góllövőlistájukat Szatmári István (13) vezeti, Urbin (8) és Viczián (4) előtt.

A télen mindössze három játékossal gyarapodtak, ellenben távozójuk nem volt. A Gyirmóttól szabadon igazolhatóként érkezett Vólent Roland, az utánpótlásukból pedig leigazolták Mácsai Lászlót és Styecz Bencét.

Az idén február 3-án Cegléden győztek 4-0-ra, és noha a 66. percben a hazaiak játékosát, Nagy Tamást kiállították, újabb gól már nem született. A Békéscsaba góljait Viczián (16.’), Szatmári (18.’), Vólent (41.’) és Mészáros (55.’) szerezte.

Ezt követően február 10-én, hazai pályán 2-1-es vereséget szenvedtek a feljutó helyen lévő ZTE ellen, gólszerzőjük ezúttal is Szatmári volt , múlt hét vasárnap pedig a Hévízi úton a Monorral 2-2-es döntetlenre végeztek, a két gólt Szatmári (19.’) és Urbin (63.’) lőtte.

Egy hete ebben az összeállításban léptek pályára: Ribánszki – Szalai (Vólent a 83.), Viczián, Szélpál N., Mészáros – Mezei, Lustyik (Ilyés, az 53.), Király – Hursán, Urbin (Sinanovic, a 73.), Szatmári. Vezetőedző: Boér Gábor.