Bajnoki meccsen 100%-osak vagyunk a Soroksár ellen

2018-10-21 10:04
Vasárnapi ellenfelünkkel eddig két alkalommal találkoztunk bajnoki mérkőzésen az NB II-ben és mindkétszer győztesen hagytuk el a pályát.

Az első találkozón, 2014. október 18-án, az Illovszky stadionban, 1.500 néző előtt, Ferenczi István (10.’), Lázok János (72.’), és Grúz Tamás (92.’) góljaival 3-0-ra nyertünk. Érdekesség, hogy a vendégeknél akkor pályára lépett Nyilas Elek is, aki jelenleg a Tiszakécske szakmai igazgatója. A Soroksár vezetőedzője pedig az a Varga Attila volt, aki 2018. szeptember 3-ig a Siófok vezetőedzőjeként tevékenykedett.

A második találkozót 2015. április 25-én, a 25. fordulóban, a rendőrség döntése alapján, nézők nélkül, zárt kapuk mögött játszották le a felek, ám így is mintegy 100 Vasas.szurkoló a soroksári pálya Haraszti úti betonkerítésére felkapaszkodva tekintette meg, és szurkolta végig a mérkőzést. A feljutás szempontjából fontos találkozó volt, hiszen a 24. forduló után ugyan 50 ponttal vezettük a bajnokságot, ám előnyünk a Gyirmóttal szemben csupán 2 pont volt. A 30. percben Czvitkovics Péter góljával szereztünk vezetést, de csak 8 percig örülhettünk, mert a 2017 óta már az FTC-t erősítő Lovrencsics Balázs kiegyenlített. Amikor már megbékéltünk az egy ponttal, a 90. percben Ádám Martin a kapuba fejelte a labdát, így 2-1-re győztünk.

Égetően szükségünk volt a három pontra, mert üldözőnk is nyert, így maradt a kétpontos előnyünk. Szerencsére a 30. forduló végén bajnokként ünnepeltük az NB I-es tagságunkat.

Érdekessége annak a mérkőzésnek, hogy a Soroksárban játszott egykori játékosunk Pál András, aki jelenleg is alapembere a sárga-feketéknek.  

A két bajnoki mérkőzésen kívül 2014 óta háromszor is játszottunk felkészülési mérkőzést a Soroksár csapatával. 2014. január 30-án a Fáy utcában, Ferenczi, Szedlár, Ádám (2) góljaival 4-1-re kerekedtünk felül akkor az NB III Közép-csoportjában listavezető Soroksár együttesén.

Ez év február 17-én idegenben 2-1-es vereséget szenvedtünk. Huszák szerzett vezetést ellenfelünknek, majd Ádám egyenlített, és végül Tamási szerzett gólt.

Július 7-én újjáalakult együttesünk, Üllőn játszott edzőmérkőzést a Sorival, és Birtalan (2), valamint Ádám góljaival 3-0-ra diadalmaskodtunk.