Az olaszokat fogadja két meccsen az U19-es válogatott

2021-11-10 09:29
Férfi U19-es válogatottunk az Európa-bajnoki selejtező csoportgyőzelmét követően az olaszok elleni dupla mérkőzéssel zárja az évet. A keretbe meghívást kapott Sztojka Dominik és Molnár Zsombor, míg Farkas Botondra biztonsági tartalékként számít a szakmai stáb.

Az U19-es válogatott az osztrák, a fehérorosz és az észt együttest megelőzve végzett selejtező csoportja élén az októberi győri tornán, így a csoportgyőztesek között várhatja a tavaszi elitkör decemberi sorsolását. Az idei utolsó nemzetközi mérkőzések már a tavaszi felkészülés jegyében zajlanak, az ellenfél az olasz válogatott lesz, amely pontveszteség nélkül, fölényesen nyerte meg saját selejtező csoportját, és akár egy csoportba is kerülhet a mieinkkel az elitkörben.

Az olaszok elleni első mérkőzést a Szusza Ferenc Stadionban rendezik november 11-én 20.00 órakor, a visszavágót november 15-én 18.00 órakor Telkiben játsszák le a csapatok (mindkét találkozót élőben közvetíti az M4 Sport).

A magyar csapat az elitkörben sikeresen szereplő gárdára épül, de lesz azért néhány hiányzó, az ő helyüket olyan labdarúgók veszik át, akik klubcsapatukban jól teljesítettek az utóbbi időszakban, és most megkapják a lehetőséget arra, hogy a válogatottnál is megmutassák rátermettségüket.

– A sikeres Eb-selejtező után most egy európai topcsapattal játszhatunk, ami tökéletes erőfelmérő lesz a csapatunknak az elitkörös felkészülés előtt – mondta az mlsz.hu-nak Tímár Krisztián. – A válogatottunk gerince adott, de van néhány hiányzónk, ezért új játékosok is részt vesznek az összetartáson. A keret továbbra is nyitott, a legerősebb együttest igyekszünk összerakni, így továbbra is bárki bekerülhet a válogatottba, ha a mutatott teljesítményével erre rászolgál. Az olaszok ellen sem szeretnénk feladni a ránk jellemző stílusjegyeket, most kiderül, hogy mennyire lehet működőképes a játékunk egy élcsapat ellen, amely nagy eséllyel pályázik az Eb-helyek egyikére. 

mlsz.hu