Az NB I-re készül a Vasas - sajtófigyelés

2020-05-05 18:53
Ketten már aláírtak. És a többiek? - Nagy Miklós klubigazgatóval Simon Zoltán, az NB1.hu főszerkesztője készített interjút.

Amikor a télen megtörtént a tulajdonosváltás a Vasasnál, célként lett kitűzve az NB I-be való feljutás. A vezetők azonban hozzátették, másfél év múlva gondolkoznak elvárhatóan az osztályváltáson, de ha ez előbb összejön, akkor sem esnek kétségbe, mert minden anyagi fedezetük meglenne az élvonalbeli működéshez már most nyáron is.
 
Tegnap viszont eldőlt, hogy a Vasas nem nevezhet az élvonalra, és bár az angyalföldi hívek döntő többsége eléggé ki van még mindig bukva emiatt, Nagy Miklós amondó, ő a dolgok pozitív oldalát is látja.
 
Például azt, hogy 1 évvel tovább lehet építeni a csapatot, mely még stabilabban juthatna fel jövőre az élvonalba, mert továbbra is ez a cél. Erről is beszélgettünk a sportigazgatóval.
 
Mi a Vasas állásfoglalása az MLSZ döntéséről?
Szerettünk volna a pályán küzdeni azért, hogy az NB I-ben játszhassunk.
 
Tegnap azt írtad a Facebook-ra, hogy „Dolgozunk tovább!” A cél továbbra is az NB I, de az eredeti terveknek megfelelően, jövőre?
A cél az eredeti, csak még konkrétabban föl tudjuk vállalni. Amikor átvettük a csapatot, már jelentős ponthátrányunk volt. Váltás volt a szakmai stábban és a vezetőségben is, új igazolások jöttek. Szerettünk volna végig küzdeni azért a most lefújt bajnokságban, hogy az NB I-be kerülhessünk, de ez most nem adatik meg. Azért dolgozunk tovább, hogy a következő kiírásban egyértelműen kiharcoljuk az élvonalba történő feljutást.

A szurkolók az úgynevezett „most sikereket” szeretik a fociban, viszont a tervezés ennél mindig hosszabb ideig tartó folyamat. Van egy évetek arra, hogy tovább érjen a csapat egysége és tudása, ami azért alapból nem baj, de legalább szükséges.
Így van, egyetértek a kijelentéssel. De ismételnem kell, nagyon szerettünk volna feljutni, amit jelez, hogy az NB II-es csapatok közül elsőként kezdtük el a felkészülést. Nyilván azért, mert abban reménykedtünk, hogy játszhatunk tovább, hétfő délutánig így is készültünk. Viszont, attól a pillanattól kezdve, hogy megtudtuk, hogy nem adatik meg nekünk, már a következő bajnokságra koncentrálunk. Ma is edzettünk, tényleg dolgozunk tovább.
 
Nem lehet tudni, mikor lesz a Vasas következő meccse, mikor kezdődik a bajnokság. Mit lehet tudni a felkészülési programról?
Akkor tudjuk meghatározni, ha megtudjuk, mikor kezdődik a következő. Várjuk az MLSZ jelzését az ügyben. Addig azt feltételezzük, hogy az eredeti kiírás szerint, akár augusztus elején kezdhetünk. Nem álltunk le a két hete újrakezdett edzésekkel, folytatjuk a kiscsoportos foglalkozásokat. Viszont arra vonatkozóan még nem kaptunk instrukciókat, milyen szabályok szerint edzhetünk, mert a tegnapi, szövetségi közleményben az NB I-es gárdákra vonatkozó protokollt olvashattuk, ezért továbbra is várjuk az iránymutatást, ameddig nem kapunk ilyet, kiscsoportokban folytatódik a gyakorlás. Ha tudjuk biztosan, mikor kezdődik a következő kiírás, akkor onnan visszaszámolva tudjuk tervezni a következő programot.
 
Szatmári és Balajti hosszabbított már. Várhatóak további fejlemények a játékoskeretben?
Hosszútávon NB I-es csapatot építünk, jelen pillanatban az a nehézség, hogy tudjuk, még egy évet legalább a másodosztályban leszünk. Szép feladat, mert ennek ellenére NB1-es keretet építünk. Ketten hosszabbítottak már, a jelenlegi állomány stabilitása folyamatosan zajlik, de folyamatosan nézzük az erősítési lehetőségeket is. Pozitívan nézzük a dolgokat. Hiába vagyunk most csalódottak, de nyertünk időt a felkészülésre . Az élvonalra való felkészülésre.