A 43. Szeged-Vasas összecsapás következik

2021-04-02 11:00
25 Vasas-győzelemmel, 11 szegedi sikerrel és 6 döntetlennel várjuk az esti találkozót.

A két csapat történetéből minden bizonnyal az 1988/1989-es esztendő a legemlékezetesebb. Akkor az NB II Keleti csoportjában második helyen zárt a Szeged SC, így osztályozót játszott az NB I 14. helyén végző Vasassal. Az első találkozón 1:1-es döntetlent játszottak a csapatok, a szegedi visszavágón viszont egészen a 90. percig nem született gól, ami a hazaiak feljutásának kedvezett volna. Ekkor azonban egy kezezés miatti büntető következett, a Vasas pedig értékesítette azt, így továbbra is első osztályban folytattuk a küzdelmeket. A csalódottságát többezer feldühödött szegedi szurkoló vezette le a SZEOL pályáján, szó szerint nyomot hagyva ezzel a klub mindenkori történelmében.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia alapítása 2011-re tehető, "egyfajta új irány és stabil működés jelképeként, ami az azt megelőző időszakban nem volt jellemző a szegedi labdarúgásban" - olvasható a klubtörténet bevezetésében a szegediek honlapján. A sportszervezet azóta a másodosztályon kívül megjárta a harmadik vonalat is, ráadásul az elavult infrastruktúra okán egy ideig gyulai helyszínen készülhettek. A feljutással és az új stadionnal egészen más irányvonalat vett a klub élete, idén pedig a Merkantil Bank Liga tabellájának középmezőnyében szerepelnek. Az eddig lejátszott 29 forduló alatt 10 győzelem, 6 döntetlen és 13 vereség a mérlegük, az így szerzett 36 pont a jelenlegi 12. helyhez elegendő.

Októberben játszott egymás ellen utoljára a két együttes, az akkor még Dr. Dobos Barna vezetőedző által irányított Szeged ellen 3-1-es angyalföldi siker született annak ellenére, hogy sérülés vagy pozitív teszteredmények miatt 11 hiányzó játékost nélkülöztünk. A mérkőzésen Pátkai Máté mellett Radó András is betalált a szegediek kapujába, támadónk számára azonban nem csupán a duplázás miatt maradt emlékezetes a találkozó, hanem azért is, mert ezen a meccsen szerezte meg angyalföldi pályafutása során az első találatokat.

A szegedi alakulat felemásan szerepel a 2020/21-es bajnoki szezonban, ám aktuális formájukat tekintve mindenképpen sikeres szériában vannak, legutóbbi 4 mérkőzésükön 10 pontot szereztek. Bár február közepén hazai pályán kaptak ki a listavezető Debrecentől, utána Siófokról elhozták a 3 pontot, majd a Szolnokot győzték le a Szent Gellért Fórumban. Március elején Gyirmóton 1 pontot szereztek, a legutóbbi bajnoki találkozón pedig a DEAC-ot múlták felül Debrecenben 1-2 arányban. Dragan Vukmir vezetőedző akkor a Varga B. – Ódor, Szilvási, Pejovic, Mohl – Dobos (Kővári, 88.), Simon Á., Jovanovics, Gajdos (Oláh G., 71.) – Grumics (Gréczi, 46.), Germán (Kóródi, 27.) összeállítású csapattal szerzett győzelmet, ahol mindhárom találat szegedi játékoshoz fűződött, hiszen Grumics és Gajdos mellett Szilvási nevénél öngól szerepelt.

A ma esti Szeged-Vasas bajnoki találkozót élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu. A mérkőzésről klubhonlapunkon szöveges tudósítással is jelentkezünk:

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA - VASAS FC

A 20 órakor kezdődő összecsapáson Zierkelbach Péter játékvezető munkáját Albert István és Aradi József asszisztensek fogják segíteni.