Visszatekintő a 2017-es évre – I. rész: Január

2017-12-27 17:46
Leltárkészítő sorozatunkban visszatekintünk a 2017-es év történéseire, sikereire és az esetleges kudarcaira is.

A 2017-es évet nagy reményekkel kezdte a Vasas-család, hiszen négy évtized után ismét esély kínálkozott arra, hogy bajnokként zárhassuk a szezont: ugyanis hármas holtversenyben azonos pontszámmal álltunk az élen a Videotonnal és a Honvéddal, s csupán a gólkülönbséggel csúsztunk le a harmadik helyre.

Új fejezet kezdődött a Vasas Labdarúgó Futball Club Kft. történetében 2017. január 1-jén, hiszen hosszú tárgyalások után addigi főtámogatónk, Jámbor János üzleti érdekeltségeinek zászlóshajója, a Pannonbau cégcsoport 99 százalékos tulajdonába került a Kft., 1 százalék pedig a Vasas SC-é maradt.

Kettős megtiszteltetés érte csapatunkat, mivel egyrészt Vancsa Miklóst, ügyvezető igazgatónkat választották a 2016-os év sportvezetőjének másrészt, Michael Onninget az év vezetőedzőjének az NB I tulajdonosai a csakfoci.hu szavazásán.

Jól indult az esztendő azért is, mert két kiváló tehetségünkkel, a saját nevelésű Vida Mátéval és a csapatunkat 2015 januárja óta szolgáló Hangya Szilveszterrel 2019 nyaráig hosszabbítottunk szerződést.

Játékosaink egyhetes mátraházai edzőtáborral indították az évet.

Január 16-án megérkezett az első erősítésünk: klubunk megállapodott a Szombathelyről érkező, akkor 7 góllal a góllövő lista élmezőnyéhez tartozó Gaál Bálinttal, akivel 3 éves szerződést kötöttünk.

Ugyanakkor eldőlt, hogy Osváth Attila június 30-ig a Debrecenben folytatja kölcsönben, ezzel egyidejűleg egyéves szerződés hosszabbítást írt alá a Vasas FC-vel.

Január 30-án csapatunk elutazott a hagyományosnak nevezhető, sorozatban már negyedik alkalommal, Lipótra, ahol egy hetet töltöttek edzésekkel, felkészülési mérkőzésekkel játékosaink.

Az év első hónapjában három felkészülési mérkőzést játszottunk:

Vasas - Csepel (NB III.) 8-0 (2-0)
Január 21. szombat, 11:00, Fáy u.
Gólszerzőink: Saglik, Ádám, Gaál, Ferenczi (2), Király, Kulcsár (2).

Vasas – Nyíregyháza (NB II.) 3-1 (1-0)
Január 25. szerda, 14:30, Fáy u.
Gólszerzőink: Saglik, Preklet, Berecz.

Vasas–Pénzügyőr (NB III.) 4-0 (3-0)
Január 28. szombat, 11:00, Fáy u.
Gólszerzőink: Remili, Saglik, Berecz, Király.